Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră națională. A început construcția unicului Centru de recuperare respiratorie

Premieră națională. A început construcția unicului Centru de recuperare respiratorie
Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara va avea primul și singurul Centru de Recuperare Respiratorie din România. Aici se vor recupera post tratament pacienții cu boli respiratorii.

Municipalitatea a alocat 4 milioane de euro pentru cele două clădiri care vor fi construite. Acestea vor avea o capacitate de 22 de paturi. Pacienții cu COVID – 19, cei cu transplant dar și cei cu alte boli respiratorii vor fi găzduiți. Constructim începe extinderea și modernizarea unei construcții auxiliare existente în curtea în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

În final pacienții care vor ajunge aici vor face kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli. „Noi avem un program de recuperare a pacienților post COVID-19 și avem nevoie să extindem suprafața de cel puțin trei-patru ori, pentru că sunt foarte mulți pacienți care vor să vină și nu avem spații.

Prin această investiție vrem să facem un centru integrat. În România nu există un astfel de centru. Inclusiv pacienții post-transplant vor fi recuperați aici, am fi primii în România”, a declarat pentru Rețete și vedete Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.


Iată ceva ce nu ia voie să faci când te uiti la televizor. E esențial!

Niro, partener principal al „Verii Magice” de la Ateneul Român


Pe lângă investiția în construcție și amenajare, alte aproape 4 milioane de euro vor fi investite în echipamentele medicale și în tot ce mai e necesar pentru dotare.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este în prima linie a luptei împotriva COVID-19, medicii de aici reușind performanța de a trata un număr record de cazuri de la izbucnirea pandemiei. Dar, cel mai important, acest spital a fost din start un exemplu de bune practici și o instituție medicală unde s-au aplicat, în premieră națională, terapii novatoare aduse în atenția lumii științifice la nivel mondial.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre