Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale. Mai exact, ele reprezintă discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și modul în care ne „traducem” în minte, ceea ce vedem. Felul în care un om vede ceva anume într-o iluzie optică, poate oferi informații și despre modul în care pot sau nu să relaționeze cu alte persoane. Un astfel de exemplu este imaginea următoare. Priviți-o atent și vedeți ce vă transmite.
Conform Cancan.ro, imaginea de mai sus prezintă un amalgam de detalii prin care oricine poate să își identifice anumite trăsături și prin care își poate da seama de abilitățile psihologice. Această iluzie optică scoate la iveală câteva trăsături de personalitate mai degrabă incomode.
La prima vedere, se poate observa chipul unui bărbat, botul unei locomotive vechi, o femeie în mijloc, doi bărbați așezați simetric, purtând pălării, flancați, în stânga și în dreapta, în locurile unde ar trebui să fie urechile capului, o femeie și un bărbat ce par că se uită în jur. Testul constă în a reține ceea ce vedeți prima dată privind iluzia optică.
Ce ne spune iluzia optică în funcție de felul în care o „vedem”
Dacă prima imagine pe care o sesizați e chipul bărbatului, e semnă că, atunci când vorbești cu oamenii și renunți la anumite cuvinte de înțelepciune, oamenii tind să creadă că nu îi respecți. Ei consideră că tu crezi că nu își trăiesc viața așa cum trebuie să fie. Sfatul psihologilor: încearcă să vezi și alte puncte de vedere și să accepți perspectiva și ideile altora.
Femeia care stă în mijloc („nasul” personajului) e sesizată în primă fază de persoanele care se deschid prea ușor în fața oamenilor. Încearcă să fii mai rezervat și să nu împărtășești prea multe informații cu oricine.
Cei doi bărbați în alb sunt sesizați mai ales de persoanele care obișnuiesc să vorbească foarte puțin. Presupui că toată lumea este de acord cu tine, însă, nu este adevărat.
Oamenii de pe marginea locomotivei semnalează un temperament zgomotos, chiar iritant pentru ceilalți.
Cei care remarcă din prima locomotiva, sunt lipsiți de maniere. De cele mai multe ori, întrerup oamenii atunci când vorbesc.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook