Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli de aur pentru un Revelion fără probleme digestive. Așa vă păstrați și abdomenul plat!

Reguli de aur pentru un Revelion fără probleme digestive. Așa vă păstrați și abdomenul plat!
Nimeni nu poate rezista în fața celor mai delicioase mâncăruri de Revelion. Și cum sărbătoare mai e până pe 7 ianuarie, aveți tot timpul să puneți kilograme în plus. Câteva trucuri vă pot ține însă la distanță de tentație.

Nutriționiștii spun că primul pas pentru a nu vă trezi cu colăcei pe burtică după Revelion este să vă ridicați de la masă sătui. Nu mâncași repede și încercați să mestecați cât puteți de bine fiecare îmbucătură, pentru că astfel vă veți ușura digestia și să veți simți sătui.

Atenție cum combinați alimentele

Foarte important este cum combinați alimentele, de aceea e de evitat să consumați la aceeași masa și sarmale și friptură, plus salată de boeuf, apoi să mai îndesați și prăjituri sau tort. Dacă mai beți și câteva pahare cu alcool, atunci problemele sunt doar la un pas distanță. Medicii vă recomandă să consumați alcool la o oră după masă, pentru că ficatul metabolizează la început alcoolul, apoi grăsimea din mâncare.

Optați doar pentru mâncărurile tradiționale

Ați așteptat un an întreg să mâncați cele mai bune bunătăți pentru Anul Nou, dar opriți-vă la acestea. Nu mai cumpărați și covrigei, snacks-uri sau alte minunății. Și bine ar fi dacă ați alege apa în locul sucului. Când consumați friptura, asezonați-o cu salată verde, nu cu o porție zdravănă de cartofi.

Iar dacă simțiți nevoia de o gustare, încercați la început să beți un pahar cu apă. E posibil să confundați setea cu foamea. Atenție! Nu mâncați din plictiseală, pentru că sunteți stresați sau pentru că nu sunteți alături de cine doriți de Revelion și atunci vă răzbunați pe orice produs culinar vedeți în față.

Remedii natural, eficiente pentru a absorbi gazele

Dacă problemele digestive se instalează totuși, apelați la pâinea prăjită, cărbune medicinal, orez sau morcov fiert. De asemenea, se recomandă și vitaminele E și B6. Excelentă când aveți probleme digestive este și argila. Faceți plimbări după masa de sărbători și niciodată nu mergeți la somn. Dacă sunteți la munte, un săniuș este tot ce aveți nevoie și nu uitați că până și treburile din gospodărie vă ajută.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre