La prima vedere, sughițul pare unul dintre cele mai banale lucruri care se pot întâmpla, dar ce faceți atunci când pare că nu se mai oprește? Iată câteva remedii simple și eficiente, care vă vin în ajutor.
Factori declanșatori
Oprirea sughițului pare destul de complicată, dacă nu dispare de la sine. Pentru că există sughiț care durează puțin dar și sughiț cronic, care nu se potolește nici după zile întregi. Sughițul se instalează când înghițiți aer, când mâncați prea mult, consumați sucuri acidulate sau ați folosit alimente picante. Vă puteți trezi cu sughițul și dacă se trece de la o temperatură la alta, dacă ați plâns sau ați tușit prea mult. Dar conduce la apariția sughițului și stresul.
Luați o linguriță cu oțet
Printre cele mai banale metode de a opri sughițul este să consumați o linguriță cu oțet, care duce la relaxarea musculaturii. Sau, spun unele persoane, untul de arahide este eficient și vă scapă de probleme.
Ca să vă opri din sughiț puteți apela și la ajutorul sucului de lămâie. La stoparea acestui fenomen contribuie și presiunea pusă pe unghia degetului mic. Sau apăsarea centrului palmei.
Când nu vă mai puteți opri din sughiț încercați să masați cerul gurii cu un bețișor de urechi, pentru a stimula nervul vag. Sau, așa cum fac mulți copilași, să vă țineți puțin timp respirația. Atunci se produce dioxid de carbon la nivelul plămânilor și diafragma se poate relaxa.
În plus, se pare că există și o poziție care vă poate „salva” de la chin: ridicați mâinile sus, întinse deasupra capului, și ridicați privirea în tavan. Stați așa timp de un minut.
Citiți cu voce tare
Specialiștii susțin că atunci când citiți cu voce tare, respirația se adaptează și veți scăpa mai repede de sughiț. Dar cea mai dulce soluție pentru a stopa sughițul este să mâncați o înghețată. E o metodă testată de multe persoane și funcționează și acum la fel de bine ca odinioară. Atenție! Indiferent cât de repede vă doriți să scăpați de sughiț, mâncați înghețata cu atenție.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook