Simona Ionescu / Redactor Șef

Rutina cu retinol pentru ten. Iată tot ce trebuie să știți pentru a întineri vizibil

Rutina cu retinol pentru ten. Iată tot ce trebuie să știți pentru a întineri vizibil
O rutină sănătoasă de îngrijire a tenului este esențială pentru a-ți menține pielea tânără și strălucitoare. Mai ales după o anumită vârstă, experții recomandă folosirea retinolului. Însă acesta e un ingredient care necesită multă atenție. În egală măsură, efectele lui sunt remarcabile.

Un ingredient cheie pe care mulți experți îl recomandă pentru îngrijirea tenului este crema sau serumul cu retinol. Retinolul este o modalitate excelentă de a reduce semnele de îmbătrânire. Acesta reduce liniile fine, ridurile, petele de vârstă și decolorarea pielii.  Atunci când se începe o rutină de îngrijire a feței cu retinol trebuie urmați atent trei pași.

Ce este retinolul

Retinolul, numit și vitamina A, este o vitamină solubilă în grăsimi din familia vitaminei A, care se găsește în alimente și este utilizată ca supliment alimentar. Retinolul sau alte forme de vitamina A sunt necesare pentru vedere, dezvoltarea celulară, întreținerea pielii și a membranelor mucoase, funcția imunitară și dezvoltarea reproducerii.

Aplică produsul treptat

Cremele cu retinol sunt pline de vitamina A, care ajută la exfolierea și hidratarea pielii. De asemenea, acestea cresc producția de colagen, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor și a liniilor fine. Cremele sau serumurile cu retinol acționează prin stimularea schimbării celulelor. Celulele moarte se elimină și pielea  rămâne mai sănătoasă și cu aspect mai tânăr. Atunci când introduci crema cu retinol în rutina ta de îngrijire a pielii, este important să începi încet și să crești treptat utilizarea.

Produsele cu retinol se aplică treptat

Ideal este ca produsul să se aplice, în primă fază, de două ori pe săptămână, iar apoi să se crească, treptat, numărul aplicărilor. Dacă toate merge bine și nu apar iritații, se poate aplica retinol și zilnic. Întotdeauna  retinolul se aplică seara, deoarece e fotosensibil și, aplicat dimineața, ar favoriza apariția petelor pe ten. Nu în ultimul rând e obligatorie folosirea peste zi a unei creme cu factor de protecție mare ( SPF 50+).

Testează produsul

Atunci când folosești crema cu retinol pentru prima dată, asigură-te că o aplici pe o zonă mică a pielii tale pentru a testa dacă există reacții. Dacă nu observi semne de roșeață sau iritație, poți apoi să mărești cantitatea pe care o folosești. Retinolul poate fi iritant pentru pielea sensibilă, așa că este important să folosești o formulă cu putere redusă și să o aplici doar de câteva ori pe săptămână.

Aplică cu mișcări delicate

Cremele cu retinol se aplică cel mai bine noaptea, deoarece acesta este momentul în care pielea ta se află în cea mai bună perioadă de regenerare. În momentul în care îți aplici crema cu retinol, asigură-te că folosești o mișcare delicată, circulară și evită să freci prea tare. Nu uita să aplici crema pe o față perfect demachiată și apoi să continui cu o cremă hidratantă care să ajute la fixarea beneficiilor retinolului. Serumurile sau cremele cu retinol trebuie evitate în zona ochilor dacă nu sunt produse special destinate acerstora.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre