Simona Ionescu / Redactor Șef

Tot ce trebuie să știți despre botox la 20 de ani

Tot ce trebuie să știți despre botox la 20 de ani
Pentru mai toate vedetele actuale, botoxul a intrat în rutină. Iar unele încep intervențiile destul de devreme. La vârsta la care nu ne-am gândit că ar fi cazul. Iar moda tinde să cucerească și audiența lor.

Iată tot ce trebuie să știți despre botox la 20 de ani. Realitatea e că a apărut o schimbare esențială în modul în care femeile de 20 de ani își privesc fețele. Și, deși motivele sunt, fără îndoială, multiple, mulți ar fi de acord asupra unui singur lucru: impactul rețelelor sociale nu poate fi subestimat, notează Vogue.

Se caută maxilare netede și pomeți cizelați. Apoi e densitatea de imagini „înainte și după” postate de chirurgii plastici celebri. Tinerele nu au putut sta deoparte de trend, mai ales că, mai nou, imaginea de pe social media e cea care contează. Auto-documentarea de 24/7 a dat naștere unui set nou de idealuri de frumusețe. Și, odată cu acesta, a crescut dramatic numărul procedurilor cosmetice la care apelează mai ales tinerele femei.

Tot ce trebuie să știți despre botox la 20 de ani

Pentru cele de 20 de ani, nu există un tratament mai popular decât botox.  Ai nevoie de dovezi?  Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plastici, injecțiile cu botox au crescut cu 28% din 2010 în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. Botoxul e considerat cea mai bună procedură cosmetică minim invazivă din ultimul an, conform raportului Statisticilor chirurgiei plastice 2020 al Societății Americane a Chirurgilor Plastici (ASPS).

În timp ce majoritatea medicilor sugerează concentrarea asupra calității pielii cu un regim adecvat care include exfoliere zilnică și protecție SPF, precum și peelinguri chimice obișnuite sau tratamente specializate, fetele cer injecții cu toxină botulinică, mai notează sursa citată.

Dar, după cum va observa orice dermatolog bun, există o avertizare: când vine vorba de Botox preventiv, există o linie fină între ajustări vizate și a face prea mult prea curând.  Aici, experții își împărtășesc ideile pentru femeile de 20 de ani.

Botoxul poate îmbătrâni prematur

Botoxul preventiv poate ajuta, atunci când este utilizat în mod conservator. Când femeile în vârstă de 20 de ani se gândesc pentru prima dată la botox, prevenirea este adesea factorul principal, deoarece semnele timpurii ale îmbătrânirii – cum ar fi ridurile „laba gâștei” de la ochi, ridurile frunții și liniile fine – încep să se manifeste. „Liniile devin din ce în ce mai adânci odată cu vârsta”, explică Patricia Wexler, MD, de la Wexler Dermatology din Manhattan.

„Dacă începeți injecțiile cu botox suficient de devreme și se fac corect, nu veți avea nevoie de ele, la fel de mult, în viitor”.  Pentru pacienții mai tineri, ca să nu se ajungă la aspectul înghețat al fețelor, lui Wexler îi place să folosească doze mai mici de Botox prin micro-injecții. Acestea sunt ultra-țintite administrate pe zone specifice ale feței, cum ar fi fruntea, sprâncenele sau în jurul ochilor.

Dar prea mult, prea repede are efecte nedorite

Botoxul durează doar trei până la șase luni – și totuși ceea ce se discută mai puțin frecvent este altceva. Mușchii feței slăbesc în mod natural. Iar botoxul accelerează totul. „Dacă faci prea mult Botox pe frunte mulți, mulți ani, mușchii vor deveni mai slabi și mai plați”, avertizează Wexler. El adaugă că și pielea poate părea mai subțire și mai slabă.

Pentru a evita aceste tipuri de greșeli, este esențial să alegeți cu atenție un medic, specialist. Și să puneți întrebări despre modul în care tratamentul va fi adaptat nevoilor dumneavoastră individuale.

 Același lucru este valabil și pentru acidul hialuronic

„Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem volumul pe față. Iar substanța de umplere cu acid hialuronic poate fi folosită ca înlocuitor”, explică Wexler. „Pentru femeile mai tinere, injecțiile pot fi folosite pentru tratarea zonelor cu cicatrici sau ale acneei”, mai arată acesta. Dermatologul de top David Colbert, observă totuși că prea mult botox distorsionează fața și, prin urmare, te vor face să pari mai în vârstă.

Sursa foto: lux-review.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre