Secrete antice de îngrijirea a pielii care funcționează și astăzi. Cum își întreținea Cleopatra pielea

Secrete antice de îngrijirea a pielii care funcționează perfect și astăzi. Remediile vechi pentru porii înfundați sau pentru pielea uscată sunt orice altceva mai puțin învechite. Cele mai multe creme pentru piele sunt așezate pe rafturile dulapului din bucătărie.
De la băi de lapte până la tratamente faciale cu miere, iată câteva tratamente antice de înfrumusețare pe care să le încercați acasă.
Secrete de îngrijirea a pielii antice care funcționează perfect și astăzi. Ouăle au fost folosite ca produse de îngrijire a pielii de milenii. În timp ce modurile în care acestea se aplică variază, zvonurile spun că, Cleopatra a folosit albuș de ou ca o mască de față care minimizează porii.
Pentru a-ți crea propria mască precum a Cleopatrei, amestecă un albus de ou cu miere. Vei obține o mască naturală care se va hidrata, strânge și întineri pielea.
Salvați și gălbenușurile! Gălbenușurile de ou au fost utilizate ca tratament pentru păr încă din secolul al XI-lea. Se amestecă două gălbenușuri cu două linguri de ulei de măsline pentru o mască de păr hidratantă care va lăsa părul strălucitor și neted.
Desigur, secretele de înfrumusețare ale Cleopatrei nu erau doar pentru înfățișarea ei. Se spune că pielea ei era superbă datorită scăldatului în lapte, miere și ulei de măsline.
Deși s-a studiat că laptele din băile reginei egiptene provenea de la măgari, laptele de vacă conține și acid lactic, un alfa hidroxiacid eficient care ajută la descompunerea celulelor moarte ale pielii și permite regenerarea pielii.
Fructul verde, îndrăgit de mulți gurmanzi, este mai mult decât un plus gustos pentru pâinea prăjită sau tortilla. Aztecii au folosit avocado ca produs hidratant pentru a reduce dimensiunea porilor. Astfel, ei aveau pielea sănătoasă și strălucitoare.
Celebrități precum Miley Cyrus adoră acest tratament natural. Avocado este amestecat cu miere, ulei de măsline și iaurt simplu pentru o mască de față ușoară.
Trandafirii Damask au fost, în mod istoric, tipul preferat de trandafir pentru utilizarea acestuia în produse cosmetice. Introdus de Imperiul Persic Antic, unde acel trandafir special a înflorit, apa distilată a ajuns apoi în Egipt și Roma prin comerț. Se găsește adesea în alte creme hidratante.
Apa de trandafiri este, de asemenea, un toner eficient. Trebuie doar să luați o mână de petale de trandafiri și să îi fierbeți în apă clocotită pentru a-l face acasă. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută chiar la atenuarea afecțiunilor pielii, cum ar fi rozaceea și eczema.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook