Simona Ionescu / Redactor Șef

Semne clare că îți cade prea mult păr. Testul pieptănatului

Semne clare că îți cade prea mult păr. Testul pieptănatului
Căderea părului este influențată de foarte mulți factori. În timp ce e absolut normal ca firele de păr să se regenereze, sunt anumite semne că ceva nu este în regulă. Semne clare că îți cade prea mult păr.

Pierdem de la 50 la 100 de fire de păr pe zi și este normal să vedem câteva fire pe pernă dimineața sau în scurgere după duș. Cantitatea de păr pe care o pierdeți poate depinde de lungimea și grosimea sa și chiar de tipul de față de pernă pe care dormiți. Totuși, există momente când avem motive de îngrijorare. Iată câteva semne clare că îți cade prea mult păr. 

Trageți de păr 60 de secunde 

Una dintre modalitățile de a afla dacă pierzi mai mult păr decât în mod normal este prin înfășurarea degetelor în jurul a aproximativ 60 de fire de păr și tragerea ușoară de ele. Dacă pierdeți cantitatea potrivită de păr, nu ar trebui să iasă mai mult de 3 fire. 

Semne clare că îți cade prea mult păr. Scurgerea de la duș 

Este normal să vă cadă ceva păr atunci când faceți duș și încă puțin atunci când îl pieptănați după aceea. Dar dacă observați în permanență o mulțime de păr pe podeaua băii, ar putea fi un semn.

Încercați să numărați firele de păr căzute. Testul pieptănatului

O altă modalitate de a determina dacă pierdeți prea mult păr este prin perierea acestuia timp de 60 de secunde și numărarea firelor de păr care cad. Pierderea a aproximativ 10 fire de păr este normală. 

Verificați perna dimineața 

Este normal să pierdeți 5 până la 20 de fire de păr atunci când dormiți, mai ales dacă folosiți o pernă de bumbac. Se știe că acestea absorb umezeala din păr, lăsându-l uscat și fragil. Dar dacă începeți să observați o mulțime de păr pe pernă dimineața, vă confruntați cu căderea sa excesivă. 

Foto: Facebook

Cum au evoluat implanturile mamare în ultimii 30 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre