Simona Ionescu / Redactor Șef

Semnal de alarmă tras de specialiști! Baby morcovii vă pot da sănătatea peste cap. Ce pericole ascund

Semnal de alarmă tras de specialiști! Baby morcovii vă pot da sănătatea peste cap. Ce pericole ascund
Sunt mici, drăgălași, perfecți și îi găsiți peste tot. Dar doar o parte din români știu cât de rău fac sănătății baby morcovii.

Când morcovii mici au fost „inventați” în anii 1980, toată lumea s-a gândit că va fi o modalitate convenabilă pentru a savura cât mai multe legume. Situația stă cu totul altfel.

Sunt comozi și pentru cei mici și pentru cei mari, dar specialiștii spun că trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a-i achiziționa. În primul rând, spun oamenii de știință, baby morcovii conțin mult mai puțină vitamina A, dar și magneziu, fier și fosfor decât morcovii obișnuiți.

Principala problemă o constituie însă faptul că, asemenea multor altor legume din comerț, aceștia sunt spălați cu apă și clor înainte de a fi ambalați. Este o metodă folosită pentru a prelungi valabilitatea produsului și a preîntâmpina infecțiile cu bacterii.

Crește riscul de mutații genetice

E foarte adevărat că această soluție intră în normele prevăzute de lege, însă când clorul interacționează cu morcovii baby, se nasc substanțe toxice. Iar expunerea morcovilor pe termen lung la aceste substanțe accelerează procesul de îmbătrânire, favorizează apariția colesterolului rău și totodată crește riscul de mutații genetice și cancer.

Încercați să nu consumați baby morcovi

„Această substanță poate dăuna organismului”

„Știați că micii morcovi nu sunt buni pentru bebeluși? În mod normal, sunt morcovi complet crescuți, modelați pentru a arăta ca un morcov pentru bebeluși și apoi înmuiați în înălbitor sau într-un fel de substanță chimică pentru a le crește durata de depozitare de la 24 de ore la aproximativ opt sau nouă luni.

Iar acea substanță chimică ar putea agrava într-adevăr cancerul și dăuna organismului tău”, a mărturisit cu câțiva ani în urmă consultantul nutrițional Louis Smith pe contul de socializare.

Baby morcovii sunt spălați într-o soluție diluată de înălbitor cu clor

Soohyoun Ahn, lector în știința alimentară și nutriție umană la Universitatea din Florida a confirmat că baby morcovii provin din morcovi mai lungi, care sunt apoi tăiați.

Zvonul despre morcovii pentru copii îmbibați în substanțe chimice a mai circulat, iar site-ul Have A Plant, condus de organizația non-profit Produce For Better Health Foundation, a publicat un articol în care a declarat că acest tip de morcovi sunt spălați într-o soluție diluată de înălbitor cu clor, dar că aceasta se evaporă rapid și morcovii sunt clătiți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre