Curăță plămânii în mod natural. Ne scapă de infecții și boli transmisibile

Curăță plămânii în mod natural. Ne scapă de infecții și boli transmisibile
Cu atât mai mult acum, în pandemie, avem nevoie de plămâni sănătoși pentru că sunt printre primii afectați de COVID-19. Mai multe infecții virale și boli transmisibile de aer sunt în creștere și corpul nostru are nevoie să se mențină sănătos.

Plămânii sunt predispuși la mai multe infecții cauzate de creșterea nivelului de poluare, modificări sezoniere, expunere chimică sau viruși mortali. Potrivit statisticilor, aproximativ 4 milioane de oameni mor în lume cedând unor afecțiuni respiratorii.

COVID-19 afectează sistemul respirator în așa fel încât majoritatea deceselor cauzate în întreaga lume s-au datorat problemelor respiratorii, scrie doctorulzilei.ro.

Curăță plămânii în mod natural

Plămânii sunt predispuși la mai multe infecții. Există modalități de a vă curăța plămânii într-un mod natural urmând obiceiuri sănătoase și adăugând alimente în dieta noastră.

Curcuma. În majoritatea afecțiunilor respiratorii, respirația corectă se dovedește a fi cea mai dificilă parte. Consumul zilnic de curcumă ajută la reducerea inflamației din pasajul aerului. Prezența unui compus numit curcumină în curcumă ajută la curățarea plămânilor în mod natural și ajută la detoxifierea corpului.

Puteți mânca curcuma crudă sau puteți folosi forma sub formă de pulbere cu lapte. Puteți adăuga un praf la preparatele pe bază de plante pentru a menține bolile la distanță.

Potrivit unui raport publicat în Journal of Nutrition, s-a observat că există o legătură puternică între ceaiul verde și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Studiul a constatat că consumul a două căni de ceai verde pe zi este asociat cu un risc redus de BPOC.

Ceaiurile fac minuni

Ceaiul verde. Unul dintre cele mai populare ceaiuri sănătoase este un remediu ușor pentru curățarea plămânilor. Încărcat cu bunătatea polifenolilor, ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în plămâni.

Ceai de mentă. Menta este un remediu vechi pentru tratarea problemelor respiratorii. Multe civilizații au folosit menta pentru beneficiile sale medicinale. Un ceai fierbinte de mentă vă poate vindeca durerea în gât prin ruperea depunerii de mucus și a inflamației cauzate de infecții pulmonare și pneumonie.

Ghimbir. Unul dintre cele mai utilizate remedii casnice pentru vindecarea tusei și a frigului, ghimbirul a fost cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Ajută la eliminarea toxinelor din căile respiratorii. Conține multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc.

Cel mai bun mod de a lupta împotriva gripei și infecțiilor sezoniere este prin pregătirea unui kadha de casă. Sau, un ceai de ghimbir sănătos.

Miere. Este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene care ajută la reducerea disconfortului cauzat de probleme respiratorii. Potrivit unei cercetări, mierea are proprietăți antivirale și antibacteriene. O singură doză de miere administrată cu 30 de minute înainte de culcare oferă ameliorarea tusei și ajută la tratarea dificultății de somn.

Usturoi. Conține un compus numit alicină, care acționează ca un puternic agent antibiotic și ajută la depășirea infecțiilor respiratorii care ne înfundă plămânii. Ajută la reducerea inflamației, îmbunătățește astmul. Sursa: doctorulzilei.ro


Ce se întâmplă cu transplantul de plămâni din România

Cum să-ți cureți și să-ți detoxifiezi plămânii