Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască

Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască
După cum vă poate spune orice femeie care a stat vreodată în fața unei oglinzi, secretele de frumusețe contează! Deși modul în care arătăm poate fi doar o parte din ceea ce suntem, este totuși o parte importantă. Și sentimentul că arăți cât mai bine poate fi un adevărat impuls de încredere în sine.

Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască. Nu trebuie să fie complicat sau costisitor. Experții spun că majoritatea dintre noi chiar trebuie să acorde atenție doar câtorva secrete de bază ale frumuseții. Sunt câteva elemente esențiale care vă pot ajuta să arătați și să vă simțiți grozav fără a cheltui mult timp sau bani.

Nu subestimați niciodată puterea cremei hidratante

Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască. Indiferent dacă pielea ta este uscată, normală sau chiar grasă, dacă îți permiți un singur produs de îngrijire a pielii, banii tăi ar trebui cheltuiți pe o cremă hidratantă bună.

„Uneori, tot ce îți trebuie cu adevărat este o cremă hidratantă bună. Pe lângă asta, un demachiant ușor și poți câștiga ani de întinirere”, spune profesorul Universității din New York, Rhoda Narins, MD. El este, de asemenea, președintele Societății Americane de Chirurgie Dermatologică. 

Atunci când pielea este uscată, spune Narins, fiecare rid este accentuat, făcându-te să arăți mai în vârstă. Dacă aveți 20 sau 30 de ani, cremele hidratante vă vor oferi o parte din protecția de care aveți nevoie pentru a menține pielea tânără. Crema hidratantă este un remediu împotriva îmbătrânirii premature, conform spuselor medicilor.

„Atunci când ai 20 de ani, sau puțin peste 30 de ani, o cremă hidratantă bună poate lua locul multor produse”, spune chirurgul plastic Park Avenue Darrick Antell, MD.

 

Deci, ce este mai exact o cremă hidratantă „bună”? Medicul dermatolog Charles E. Crutchfield III, MD, ne lămurește cu informații.

„Este un produs care va face orice, de la adăugarea ușoară de umiditate, până la etanșarea umezelii pe care ați obținut-o, până la a vă ajuta pielea să producă mai multă umiditate”, spune el.

Protecția solară este cel mai bun produs anti-îmbătrânire 

Înainte de a face o vizită la chirurgul plastic, înainte de a scăpa o jumătate de salariu pe acea cremă anti-îmbătrânire scumpă, puneți pe față puțină protecție solară.

Deși majoritatea dintre noi știm că reduce riscul de cancer de piele, știați că este și un secret uimitor de frumusețe? Protecția solară poate ajuta pielea să arate tânără. Motivul, spun experții, este că atunci când protecția solară blochează razele dăunătoare ale soarelui, aceasta blochează și efectele lor de îmbătrânire.

„Soarele are impact asupra producției de colagen în piele. Fără colagen, pielea nu va menține în mod natural acel aspect plin, umed, tineresc, fără riduri”, spune Antell. Obțineți suficientă expunere la soare, spune el, iar pielea se va încreți cu mult înainte de momentul său.

O altă opțiune: utilizați protecția solară obișnuită înainte de a vă machia. Apoi, pentru retușuri, utilizați o pulbere minerală ușoară și translucidă pentru a adăuga o protecție suplimentară pe tot parcursul zilei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre