Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi prețioase pentru un regim de viață sănătos într-o vară toridă. Ce alimente se recomandă

Sfaturi prețioase pentru un regim de viață sănătos într-o vară toridă. Ce alimente se recomandă
Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, specializat în management sanitar și apifitoterapie vă dă cele mai bune sfaturi pentru un regim de viață sănătos într-o vară fierbinte. Ce alimente trebuie să introduceți în meniu și ce băuturi sunt recomandate.

Licențiat în chimie-fizică și psiho-sociologie, dr. Alin Popescu le-a spus românilor cum să aleagă un regim de viață sănătos într-o perioadă de vară, în care căldurile infernale nu ne dau pace.

Salatele, ideale pe vremea caldă

Întotdeauna salate pe timp de vară

Potrivit specialistului, care a oferit sfaturi pentru publicația doctorulzilei.ro, când temperaturile o iau razna, cele mai potrivite sunt salatele. Fie că le consumați simple, fie adăugați brânză feta, somon, pui, fructe de mare sunt tot ce aveți nevoie ca să vă păstrați un organism sănătos. De asemenea, vara se recomandă uleiul de măsline, dar și pește gras, precum sardinele, macroul sau păstrăvul.

Nu uitați să hidratați organismul așa cum trebuie, de aceea puteți consuma până la trei litri de apă plată pe zi, în care puteți adăuga felii de lămâie, suc de lămâie sau felii de castraveți. Dacă țineți cont de aceste reguli simple, puteți să vă răsfățați din când în când și cu produsele voastre preferate. În cazul în care sunteți invitați la un eveniment important, fiți atenți la consumul de alcool.

Dr. Alin Popescu spune că cel mai bine este să alternați un pahar cu băutură cu unul cu apă plată și veți avea organismul hidratat. Puteți opta și pentru ceai cu gheață în care să puneți mentă sau fructe proaspete. De asemenea, vă puteți face acasă apă infuzată cu fructe proaspete.

Exerciții în aer liber

Consumați minim doi litri de apă pe zi

În cazul gustărilor, ar fi ideal dacă ați alege fructe, legume, dar și iaurt cu un conținut mic de grăsimi, nuci și semințe. Și, bineînțeles, ciocolată neagră, care este extraordinară pentru organism. Nu săriți peste mese, în speranța că veți slăbi, dar alegeți porții cât mai mici. Mai ales vara, dar în orice anotimp nu uitați de sport, iar exercițiile în aer liber sunt extraordinare pentru sănătate.

Fie că vă plimbați pe jos, mergeți cu bicicleta sau înotați, sportul vă oferă să pierdeți în greutate, să vă mențineți kilogramele și să aveți întotdeauna o stare de bine, dar și să îmbunătățiți nivelul colesterolului. Și, nu uitați, somnul este foarte important, pentru că vă ajută să aveți o energie bună.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre