Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoși italiene pentru o vară dulce. Rețeta celor mai delicioase zeppole

Gogoși italiene pentru o vară dulce. Rețeta celor mai delicioase zeppole
Cu adevărat spectaculoase, gogoșile italiene îi vor pune în încurcătură chiar și pe cei mai pretențioși. Rețeta se prepară repede și este cu adevărat spectaculoasă.

Simple, ușoare și super gustoase, gogoșile italiene sunt un desert fabulos pentru această vară. Iată rețeta care vi se va lipi de suflet.

Gogoșile zeppole rulate în zahăr și pufoase în interior, se topesc în gură. Sunt simplu de făcut și dacă nu veți avea grijă, vor dispărea imediat din farfurie. Gogoșile zeppole sunt foarte populare în Italia în timpul Zilei Sfântului Iosif, care este și Ziua Tatălui în Italia. Aceste produse de patiserie prăjite sunt servite în mod tradițional la carnavalurile sau festivalurile italiene în pungi de hârtie simple, presărate cu zahăr pudră.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunatele gogoși italiene, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu apă, ½ cană cu lapte integral, 8 linguri cu unt nesărat, 2 lingurițe cu zahăr, ¼ linguriță cu sare, 1 cană cu făină, 4 ouă mari, la temperatura camerei, ulei pentru prăjit, cum ar fi ulei de arahide sau ulei vegetal, ¼ cană cu zahăr pudră.

Mod de preparare

Cele mai tari gogoși italiene!

Într-o cratiță mare de trei litri, combinați apa, laptele, untul, zahărul granulat și sarea. Aduceți la fierbere la foc mediu, amestecând frecvent. Dați jos de pe foc și puneți făină, amestecând bine cu o lingură de lemn. Puneți din nou cratița pe foc mediu și amestecați din nou câteva minute.

Aluatul trebuie să aibă un aspect neted și să se formeze o peliculă subțire pe fundul cratiței. Transferați aluatul într-un castron mare și folosiți un mixer electric. Bateți la viteză medie timp de un minut pentru ca amestecul să se răcească. Adăugați 4 ouă, pe rând. Odată ce toate ouăle sunt încorporate, mai bateți încă un minut până când aluatul este neted și formează o panglică groasă când trageți în sus pe telul de bătut.

Puneți gogoșile în ulei încins

Transferați aluatul într-un poș de cofetărie. Încălziți bine uleiul și puneți câte o gogoașă cât mai aproape de suprafața acestuia pentru a evita să sară stropi. Prăjiți cinci minute, întorcând mereu gogoșile, ca să fie aurii pe toate părțile. Transferați pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a scăpa de uleiul în plus și apoi pudrați-le cu zahăr pudră. Sunt un adevărat deliciu!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre