Simona Ionescu / Redactor Șef

Frișca perfectă din doar trei ingrediente pregătită acasă. Rețeta care face furori

Frișca perfectă din doar trei ingrediente pregătită acasă. Rețeta care face furori
De ce să cumpărați frișcă și să riscați să nu fie proaspătă sau să nu aibă gustul dorit, când puteți să o pregătiți acasă din doar trei ingrediente? Iată rețeta pe care o vor îndrăgi toate gospodinele.

Cu doar trei ingrediente simple puteți prepara acasă cea mai cremoasă, ușoară și cremoasă frișcă. Rețeta e simplă și va fi pe placul tuturor.

Ingredinte necesare

Aveți nevoie de un mixer, un bol, smântână grasă și rece, zahăr și extract de vanilie pură. Pentru că îndulciți frișca și o aromarizați cu extract de vanilie, veți găti cel mai senzațională crème chantilly!

Mod de preparare

Cea mai bună frișcă de casă

Specialiștii spun că succesul unui desert perfect este ca smântână să fie cât mai rece, pentru că se va bate mult mai bine. Un alt truc al cofetarilor este ca înainte de a începe procedeul, să răciți și bolul în care veți pune preparatul, punându-l pentru 30 de minute în frigider sau 10-15 minute la congelator. Bateți smântâna groasă, zahărul și vanilia împreună la viteză medie. Dacă o veți bate la viteza mare nu va avea textura pe care v-o doriți.  

Frișcă cu arome

Dacă doriți să pregătiți frișcă cu arome, puteți adăuga cu succes puțină tequila și lime. Puteți introduce în frișcă și extract de migdale sau puțină pudră de cacao și finalul va fi un preparat fantastic. Dacă din greșeală, ați amestecat prea mult smântâna și aceasta pare închegată și grea, turnați încă puțină smântână și încorporați-o ușor cu o spatulă.

Frișcă cu căpșuni

Frișcă cu căpșuni, o minune pentru zilele de vară caniculare

Ce spuneți și de o delicioasă frișcă cu căpșuni, perfectă pentru zilele de vară? Nu aveți nevoie decât de ½ cană cu căpșuni, 1 cană cu smântână groasă, 1/3 zahăr pudră, ¼ linguriță cu extract de vanilie. Blendați fructele până veți obține un piure pe care îl puneți deoparte.

Adăugați smântâna groasă într-un bol de amestecare răcit și bateți până când atunci când ridicați telul se vor forma câteva vârfuri. Încorporați vanilia, zahărul pudră și un sfert din cana cu piure de fructe. Bateți încă patru, cinci minute și se va obține un minunat desert ușor și pufos. E tot ce aveți nevoie pentru ca vara asta să fie mai dulce.

Sursă foto: onesweetappetite.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre