Știința explică modul în care micile minciuni pot afecta grav copii. Minciuna este greșită și vrem să vă arătăm cum pot fi afectați copiii de acest lucru.
Relația cu copilul dumneavoastră ar putea fi afectată
Atașamentul pe care îl au copiii față de părinții lor devine adesea mai slab din cauza minciunilor. Relația lor nu va fi la fel de bună după o minciună „nevinovată”. Când suntem tineri, avem tendința să credem lucruri pe care ni le spun adulții fără să ne gândim prea mult.
Chiar dacă ar fi ceva la fel de ridicol ca „dacă te uiți prea mult la televizor, ți se vor face ochii pătrați”, am crede atunci când suntem copii. Totuși, când ne dăm seama că nu este adevărat, rămânem dezamăgiți și dezvoltăm probleme de încredere.
Copiii care au fost mințiți sunt mai predispuși să mintă când vor crește
O mulțime din lucrurile pe care le fac părinții noștri vor modela cine devenim ca adulți. Inclusiv minciuna. Copiii care au fost mințiți sunt mai predispuși să ascundă adevărul de părinți și poate chiar de alți oameni când vor crește. Chiar dacă părinții sunt doar puțin necinstiți, aceast lucru afectează viitorul copilului.
În loc să mintă, părinții ar trebui să încerce să raționeze cu copiii lor. Explicați-le de ce nu se pot juca astăzi, pentru că au sarcini de executat, și că în schimb se pot juca mâine. Copiii de cele mai multe ori, înțeleg asta.
Onestitatea și adevărul dau roade și, în viitor, atunci când sunt tulburați de ceva, este probabil că se vor simți suficient de încrezători să aleagă deciziile potrivite.
Vor avea dificultăți în adaptare
Minciuna este deseori calea ușoară spre ieșire. Uneori este prea greu să explici adevărul și o minciună albă face trucul. Totuși, nu este atât de simplu. Copiii simt adesea impactul acestor minciuni atunci când sunt mari și trebuie să facă față unor provocări psihologice și sociale. Când trebuie să se regleze singuri, de obicei simt rușine și vinovăție.
Caracterul lor ar putea fi, de asemenea, afectat. Se pot dovedi a fi oameni manipulatori și egoiști. Recunoașterea sentimentelor copiilor, oferirea de opțiuni și rezolvarea problemelor împreună, atrage de obicei comportamentul bun al copiilor.
De ce ar trebui să elimini oamenii toxici din viața ta, chiar dacă este vorba despre părinții tăi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook