Cercetările arată că afinitățile culinare pot suferi modificări în funcție de etapa de dezvoltare a sarcinii. Alimentația gravidei este extrem de importanta pentru ca de ea depinde dezvoltarea fătului, dar și buna desfășurare a sarcinii.
În timpul sarcinii, necesitățile nutriționale fiind mai mari, gravida trebuie să fie foarte atentă nu asupra cantității, ci a calității alimentelor consumate. Chiar dacă necesitățile bebelușului devin mai mari, pe măsură ce sarcina evoluează, asta nu înseamnă că trebuie să se mănânce “pentru doi”.
Medicii obstetricieni din cadrul Gynera Fertility Center avertizează în legătură cu pericolele pe care le pot aduce micile răsfățuri gastronomice din timpul sarcinii și propun înlăturarea anumitor alimente din dietă.
Cum a devenit cățelul Moo vedetă în două luni
Florile nu sunt doar pentru vaze. Învață cum să le mănânci!
Nutriția în sarcină are asupra fătului atât consecințe imediate, cât și efecte pe termen lung. Astăzi se știe că programarea fetală este un factor determinant pentru multe afecțiuni sistemice ale adultului incluzând afecțiunile cardiace coronariene, hipertensiunea, insulinorezistența și osteoporoza.
Specialiștii sfătuiesc viitoarele mămici să se evite peștele cu mercur (mercurul se poate acumula în timp în circulație și astfel va ajunge la nivelul copilului care se dezvolta, având un efect nociv asupra creierului și sistemului nervos al acestuia). E de evitat carnea crudă sau gătită în sânge.
De asemenea, ouăle crude (pot fi infectate cu salmonela) trebuie evitate, ca și alimentele nepasteurizate (pot cauza toxiinfecții alimentare) fructele și legumele nespălate. Pentru a elimina orice bacterie periculoasa se spălă fructele si legumele proaspete și se îndepărtează orice porțiuni distruse. Se va evita cafeina în exces. Cafeina este unul dintre cele mai populare stimulente. Aceasta poate ajunge prin placentă din organismul mamei la făt și poate afecta bătăile inimii și respirația acestuia.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook