„Nu putem preveni îmbătrânirea, dar o putem încetini”, spune medicul chirurg estetician Benji Dhillon. De exemplu, prin aplicarea vitaminei C, dar experții sunt de acord acum că și administrarea unui supliment de colagen ar putea ajuta.
„Un supliment de colagen furnizează diferite tipuri de proteine de colagen atunci când sunt administrate zilnic, fie în format de pulbere, gel, băutură, capsulă sau tabletă”, explică Kay Ali, nutriționist oficial la Beauty Pie.
„Deși au fost identificate 28 de tipuri diferite, colagenul de tip 1 se găsește cel mai frecvent în piele, os, dinți, tendoane, ligamente, ligatură vasculară și organe. Este de obicei extras din surse marine, porcine sau bovine”.
Ce spun studiile
Studiile clinice arata că un supliment de colagen luat zilnic are capacitatea de a încetini descompunerea propriului colagen din organism. „Prin consumul zilnic, vă puteți aștepta să vedeți o piele mai plină”, spune Ali.
Exclusiv. Confesiunea Ginei Pistol. Ce le face fanilor care o enervează
George Burcea și femeile din viața lui. În Fermă, Anna Lesko și-a dat drumul la gură
De asemenea, poate stimula producția de acid hialuronic, ceea ce înseamnă că pielea va arăta și mai hidratată. Cu cât îmbătrânim, cu atât este mai mare pierderea colagenului, ceea ce sugerează că suplimentele sunt o idee excelentă mai ales după 40 de ani.
Părerile contra
Unii experți în beauty nu sunt convinși de eficacitatea acestor suplimente de colagen. Dar, se pare că în ultimii câțiva ani, pe măsură ce au devenit disponibile formule inovatoare, mulți sunt de acord că merită să fie luate aceste suplimente și nu doar pentru piele, ci și pentru păr și unghii.
„Sunt un un cosumator fidel al produselor Skinade”, spune dr. Dhillon pentru Vogue. „Cercetările clinice demonstrează rezultate excelente, motiv pentru care cred în ele. În multe cazuri cu alte produse, consumul de colagen înseamnă doar că colagenul este descompus de procesele digestive ale organismului”.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook