Odată ce îmbătrânim, menținerea sănătatea cognitive devine o prioritate majoră. Dr. Robert Love recomandă consumul a trei alimente cu adevărat extraordinare persoanelor trecute de 50 de ani.
Putem crește noi celule cerebrale și la vârsta de 90 de ani, spune dr. Elizabeth Gould de la Universitatea Princeton. La rândul său, dr. Robert Love spune că odată ce veți introduce în dietă precum sardinele, varza murată și heringul, puteți susține funcția creierului, repara celulele deteriorate și îmbunătăți performanța cognitivă generală.
Sardinele sunt bogate în acizi grași, în special DHA
Sardinele sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. „Sardinele sunt un pește gras sănătos, bogat în acizi grași Omega-3, în special DHA. Acești acizi Omega-3 sunt esențiali deoarece creierul dumneavoastră, în afara apei, este alcătuit în principal din grăsimi”, susține specialistul.
Consumul de grăsimi sănătoase, precum cele care se găsesc în sardine, oferă creierului materialele necesare pentru repararea și creșterea de noi celule cerebrale. Dr. Love subliniază importanța alegerii sardinelor sustenabile, care nu susțin doar sănătatea dumneavoastră, ci și mediul.
Varza acră, grozavă pentru creier
Varza acră ar putea fi o surpriză pentru mulți, dar oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului prin conexiunea intestin-creier. „Varza acră este grozavă pentru creier. Nu stimulează neapărat creșterea celulelor creierului.
Ceea ce face este să introducă bacterii bune în intestin”, explică Dr. Love. Intestinul și creierul sunt conectate prin intermediul nervului vag, formând ceea ce este cunoscut sub numele de conexiunea intestin-creier.
„Bacteriile din intestin sunt foarte importante pentru sănătatea creierului”, adaugă acesta. Tot ce aveți de făcut este să consumați zinic cel puțin o porție de varză acră, care ajută la menținerea unui microbiome intestinal sănătos, care, la rândul său, susține funcția cognitivă.
Heringul furnizează materiile prime necesare pentru producerea de noi celule cerebrale
Un alt pește pe care Dr. Love îl recomandă cu căldură este heringul. „Heringul este unul dintre peștii grași sănătoși care este mic și scăzut în mercur. Similar cu sardinele, heringul este bogat în grăsimi sănătoase, furnizând materiile prime necesare pentru producerea de noi celule cerebrale”, spune specialistul.
Heringul nu este benefic doar pentru conținutul său de Omega-3, ci și pentru că este un adaos delicios și versatil la dietă. „Introducerea acestor trei alimente în dietă poate avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului și a funcțiilor cognitive, în special pe măsură ce îmbătrâniți”, subliniază Dr. Love.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook