Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri utile pentru purtarea măștii de protecție. Cum scăpați de disconfort

Trucuri utile pentru purtarea măștii de protecție. Cum scăpați de disconfort
În valul patru al pandemiei, purtarea măștii de protecție este absolut obligatorie. Sunt însă momente când aceasta devine inconfortabilă.

Nu puține sunt momentele în care masca de protecție devine greu de suportat pe față. Ce e de făcut în această situație.

Trucuri utile pentru a purta masca de protecție. Cum scăpați de disconfort

Odată cu creșterea dramatică a numărului de cazuri de coronavirus, masca de protecție a devenit obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Dar a purta acest obiect ore întregi ne poate provoca multe neplăceri. Oamenii de știință spun că cel mai important lucru de care să ținem cont este să schimbăm masca de protecție odată la câteva ore, pentru a nu se acumula microbi în material.

Dar măștile pe care le luați cu dumneavoastră nu trebuie aruncate în geantă, ci depozitate într-un șervețel și acesta pus într-o pungă. Ori de câte ori vă schimbați masca, spălați înainte mâinile, pentru a preveni infectarea.

Ce faceți ca să nu vă mai doară urechile

O problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor sunt durerile de urechi. Specialiștii spun că există o soluție foarte utilă. Doamnele își pot prindă elasticele de la mască cu agrafe de păr și se va scăpa de presiune. În cazul domnilor care poartă șapcă, pot să agațe elasticul de la mască de doi nasturi cusuți pe interiorul șepcii. O altă problemă o au persoanele care poartă ochelari și se aburesc lentilele. Și aici există o soluție. Se poate așeza în interiorul măștii un șervețel, însă aveți grijă să-l schimbați foarte des.

Ce amendă primiți dacă nu purtați masca de protecție

Chiar dacă există aceste inconveniente în purtarea măștii de protecție, aceasta trebuie folosită. În caz contrar, veți suporta consecințele, care nu sunt deloc plăcute. Astfel că, cei care nu o vor utiliza în spațiile publice închise dar și în mijloacele de transport pot primi amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 lei. Desigur, există și posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile.

Sursă foto: protv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre