Simona Ionescu / Redactor Șef

Tumoare gigant, extirpată. Cântărea 50 de kilograme

Tumoare gigant, extirpată. Cântărea 50 de kilograme
O femeie din India are o a doua șansă la viață, după ce i-a fost extirpată cea mai mare tumoare ovariană cunoscută până acum în lume. Aceasta cântărea nu mai puțin de 50 de kilograme.

Medicii din India au reușit să extirpe cea mai mare tumoră ovariană din lume, de la o femeie în vârstă de 52 de ani. Femeia a început să se simtă rău. În scurt timp și-a dublat greutatea corporală, ajungând la 107 kilograme. Nu mai putea merge din cauza picioarelor care i se umflaseră foarte mult. Așa a ajuns la medici și a aflat însă că pe ovarul ei crescuse o tumoare uriașă, care cântărea aproape 45% din greutatea ei corporală.

Excrescența avea 52 de kilograme.  Cel care s-a încumetat să facă operația de extirpare a tumorii a fost medicul Arun Prasad, de la Spitalul Indraprastha Apollo din Delhi. „Nu am mai asistat la așa ceva în toată cariera mea de până acum ,de peste trei decenii. Putem spune că e un miracol faptul că pacienta recuperează bine după ce a stat în operație peste 180 de minute”, a declarat medicul, citat de Daily Mail.


Vrei să vezi cum s-a distrat Dani Oțil de ziua lui? Avem imagini! Exclusiv

Claudia Schiffer: mamă de 50 de ani și top model de succes în continuare


Femeia a fost externată la numai o zi după intervenția chirurgicală

Potrivit medicilor, exista posibilitatea ca greutatea tumorii, dacă nu ar fi fost extirpată, să facă să-i explodeze ovarul. Intervenția chirurgicală a fost una de succes, o întreagă echipă de specialiști contribuind la această operație unică în lume.

”Este o realizare incredibilă modul în care a fost efectuată operația, nu au existat erori”, a adăugat medicul. De asemenea, medicii sunt foarte mulțumiți că pacienta se recuperează repede și spun că a avut noroc că tumoarea nu i-a afectat niciun alt organ.

Tumoare de 72 de kilograme extirpată în România

Amintim o reușită medicală de excepție care a avut loc în țara noastră în urmă cu mai mulți ani. Profesorul Ioan Lascăr de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, alături de chirurgul american McKay Mc Kinnon, de la Spitalul Universitar din Chicago, au realizat, în ianuarie 2004, o intervenţie chirurgicală prin care unei femei i s-a extirpat o tumoare gigant.

Pacienta, Lucica Bunghez, avea la acea vreme 47 de ani şi prezenta o tumoare 72 de kilograme, care a ţintuit-o la pat pentru trei ani. Aceasta suferea de o boală genetică foarte rară (recklinghausen) care i-a afectat centrii nervoşi. Românca a fost, la nivel mondial, al doilea caz de tumoare gigant excizată cu succes, primul fiind cel al unei americance cu o tumoare de 91 de kilograme, care după intervenţie a dus o viaţă normală.

Sursa foto: PIxabay, SWNS.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre