Simona Ionescu / Redactor Șef

Untișorul sau floarea broaștei. O minune de plantă

Untișorul sau floarea broaștei. O minune de plantă
Untișorul sau floarea-broaștei detoxifică organismul și ajuta digestia. Această plantă banală ajută în tratamentul hemoroizilor și în bolile de piele. O minune de plantă.

Untișorul poate fi recunoscut ușor. Este o plantă oarecum banală, micuță, cu frunze în formă de inimă. Face flori galbene, mici, iar rădăcinile sunt lungi și umflate. Frunzele sunt surse importante de săruri minerale, protide și vitamina C.

Untișorul este bogat în substanțe care au efect de vasoconstricție, cu acțiune foarte eficientă în tratamentul hemoroizilor. Proprietățile astringente și calmante ale  untișorului îl recomandă ca tratament extern în caz de hemoroizi cu sângerări. Proprietățile antihemoroidale ale  untișorului au fost confirmate in urma unui studiu.

Untișorul sau floarea broaștei. O minune de plantă

Untișorul este o plantă banală. Dar, în trecut, rădăcinile, frunzele și tulpinile erau utilizate în afecțiuni ale pielii, în tratarea hemoroizilor. Acum, se folosește mai mult la salate, pentru că frunzele tinere sunt surse importante de vitamine C și săruri minerale. Mugurii de untișor pot inlocui cu succes caperele în salate.

  • Untișorul, bun în astenie. Frunzele de untișor au proprietati benefice în prevenirea și tratamentul asteniei de primavară. Substanțele nutritive din componența  untișorului ajută în caz de hipovitaminoze. În special in caz de deficit de vitamine C și A, și carențele de substanțe minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor.
  • Untișorul reglează nivelul colesterolului. Frunzele tinere de untișor pot contribui la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Aceste efecte pozitive sunt datorate conținutului ridicat de potasiu și de fibre alimentare. Sursa: naturplant.ro

O plantă banală, limba cerbului. Are puteri medicinale

Echinacea, o plantă cu mari beneficii pentru organism

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre