Chiar dacă „mecanismul” mahmurelii este binecunoscut, știința nu a reușit să identifice, până în prezent, un remediu perfect. În farmacii există diverse preparate, însă consumatorii spun că rezolvă problema doar parțial.
Apoi mai există binecunoscutele rețete tradițional:apă în exces, consum de zeama de varză sau chiar de alcool, pe principiul că „cui pe cui se scoate”.
Recent, un grup de cercetători finlandezi cred că au găsit leacul pentru mahmureală. Potrivit acestora, o doză de L-cisteină ar reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool.
Cercetarea finlandeză
Mai mulți cercetători de la Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est cred că au descoperit ceea ce oamenii caută de secole: un leac pentru mahmureală.
Încă un scandal sexual la Hollywood. Un actor de Oscar e acuzat
Mick Jagger a furat și a ținut asta secret 58 de ani
Oamenii de știință au realizat un studiu, în care au arătat că o doză de 1.200 mg de L-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii.
În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.
Potrivit cercetătorilor, L-cisteina ar fi un remediu sigur împotriva mahmurelii și chiar contribuie la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook