Vaccinurile anti-COVID-19 sunt o soluție pentru oprirea pandemiei care a făcut 2,2 milioane de victime. Însă, italienii sunt prudenți la vaccinul AstraZeneca.
Ce vaccin nu este recomandat persoanelor peste 55 de ani
Vaccinurile anti-COVID-19 sunt așteptate pe toată planeta.
Vaccinul AstraZeneca nici nu a fost autorizat bine, că este deja contestat. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri, 29 ianuarie, noul vaccin, dar acesta este deja contestat de mai multe țări din Uniunea Europeană, scrie evz.ro.
Țări precum Italia și Germania se mai gândesc înainte de a-l administra oamenilor din țările respective.
Italia, de exemplu, spune că nu îl va recomanda persoanelor sub 55 de ani, iar Germania nu are de gând să-l administreze persoanelor peste 65 de ani!
Care este motivul pentru care în cele două țări europene vaccinul va fi folosit cu precădere în cazul populației tinere?
Argumentul lor este că serul AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul grupelor mai în vârstă ca să-și demonstreze eficacitatea.
Vaccinurile anti-COVID-19. Italienii au recomandat alternative
Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a autorizat sâmbătă, 30 ianuarie, vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 pentru toţi adulţi.
Dar, a recomandat alternative pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani, informează AFP, preluată de Agerpres.
”AIFA autorizează vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea EMA”.
Dar, există „un grad de incertitudine” legat de eficienţa sa pentru cei în vârstă de peste 55 de ani, a anunțat agenția italiană, care argumentează că această grupă de vârstă este „slab reprezentată” în testele făcute pentru omologarea vaccinului.
În consecinţă, în așteptarea mai multor informații, agenţia italiană a recomandat „folosirea preferenţială a vaccinului AstraZeneca pentru subiecţii cu vârste între 18 şi 55 de ani”.
Specialiștii italieni propun „folosirea preferenţială a vaccinurilor ARN mesager (Pfizer, Moderna – n.r.) pentru subiecţii mai în vârstă şi/sau mai fragili”.
Agenţia Europeană pentru Medicamente a dat undă verde utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca pentru oricine a împlinit 18 ani.
În Germania, îndoleli despre eficienţa vaccinului la persoanele de peste 65 de ani
Și în Germania experţii apreciază că nu există suficiente date pentru a stabili eficienţa vaccinului la persoanele de peste 65 de ani.
La recomandarea specialiştilor, guvernul german intenţionează să renunţe la prioritatea acordată celor în vârstă de peste 65 de ani.
”Vom revizui ordinea de vaccinare, din cauza limitărilor de vârstă ale vaccinului AstraZeneca”, a declarat un oficial.
Vaccinul producătorului britanic va putea fi utilizat în primul rând pentru vaccinarea celor mai tineri. În special a personalului care acordă îngrijiri medicale, relatează Agerpres.
Când se pot vaccina anti-COVID-19 cei care iau tratament anticoagulant
Recomandări privind vaccinarea pacienților care au cancer
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook