Lilibet „Lili” Diana, fiica ducilor de Sussex, s-a născut pe 4 iunie, aducând fericire în toată familia regală. Deși la început presa internațională a precizat faptul că Harry i-a cerut permisiunea reginei pentru a folosi numele de Lilibet ( care este porecla de alint a reginei Elisabeta), ulterior BBC și alte publicații au precizat, pe surse, faptul că de fapt suverana nu a știut și nu a fost consultată în legătură cu aspectul. Toată această situație a generat un adevărat scandal la BBC, iar prințul Harry amenință cu proces, scrie Daily Mail. 

BBC a relatat miercuri că surse din Palatul Buckingham i-au declarat corespondentului Johnny Dymond că regina „nu a fost vreodată întrebată” ce părere are legat de decizia cuplului de a o boteza Lilibet (nume de alint al monarhului încă din copilărie) pe fiica născută pe 4 iunie. 

Scandal la BBC pe tema numelui „Lilibet”. Prințul Harry face amenințări 

După mai puţin de două ore de la relatarea BBC, prinţul Harry a ripostat printr-un comunicat emis de un purtător de cuvânt, prietenul său apropiat Omid Scobie, care a insistat că regina a fost prima persoană pe care ducele a sunat-o după naşterea fiicei lui.

Scobie, care a scris biografia cuplului „Finding Freedom”, a susţinut că ducii de Sussex nu ar fi folosit numele Lilibet decât dacă regina ar fi sprijinit acest lucru. Prinţul Harry a mers mai departe şi, la câteva ore după replica sa, scrie Daily Mail, a ameninţat BBC cu o acţiune legală prin firma de avocatură Shillings. Nota privind un eventual proces a fost urmată de o declaraţie în scris care a ridicat mai multe întrebări decât a oferit răspunsuri cu privire la faptul că regina şi-a dat permisiunea sau dacă cei doi doar au informat-o.

Ce zice nota transmisă prin avocați către BBC 

În nota transmisă pe cale legală, ar fi precizate aspecte legate de discuțiile pe care le-a avut Harry cu regina Elisabeta. „Ducele a vobit cu familia lui înainte de a face anunţul, de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa de a o boteza pe fiica lor Lilibet în onoarea ei. Dacă nu i-ar fi încurajat, ei nu ar fi folosit numele”, scrie în declarație, conform Daily Mail. 

BBC a modificat ulterior articolul, însă a păstrat titlul care spunea că regina nu a fost consultată. Nu este prima oară când Harry intră în conflict cu BBC. Recent, ducele a criticat atitudinea postului de televiziune cu privire la situația cu Martin Bashir. 

Foto: Facebook

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri