Scăpăm de necaz. Din decembrie vom avea acces la noul Polidin

Scăpăm de necaz. Din decembrie vom avea acces la noul Polidin
După ani mulți în care mulți s-au întrebat care e mai e soarta Polidinului, excelent produs în vremea comunismului, minunea s-a întâmplat.

Chiar dacă nu mai are aceeași rețetă ca în trecut, Polidinul revine. Românii își pun mari speranțe.

Scăpăm de necaz. Din decembrie vom avea acces la noul Polidin

Potrivit informațiilor oferite de generalul Florin Oancea, comandantul Institutului Cantacuzino pentru Impact, românii au toate șansele să intre în posesia noului Polidin, în jurul datei de 1 decembrie. Asta înseamnă că există posibilitatea ca în această iarnă gripele și răcelile să fie ținute în frâu.  Ca supliment alimentar, acesta va fi lansat pentru început sub forma unor ursuleți gumați.

Anul viitor se va putea administra și Polidinul injectabil

Ulterior va apărea și Polidinul sub formă de spray nazal și, în viitorul apropiat, vom putea beneficia și de cel cu administrare injectabilă.  “Pentru aceasta din urmă vom avea nevoie de aporbări de specialitate, din partea Agenţiei Române a Medicamentului. Cred că aceasta din urmă, adică noul Polidin injectabil nu va fi gata mai devreme de jumătatea anului viitor!”, a spus Florin Oancea. O altă veste bună se referă la preț, care va fi accesibil tuturor buzunarelor.

Polidinul a înlocuit Omnadinul

Puțină lume știe că celebrul Polidin a înlocuit Omnadinul, unul dintre cele mai bune imunodulatoare din istorie, folosite în perioada interbelică. Acesta era administrat mai ales în perioada rece a anului și avea rolul de a întări imunitatea organismului.

Institutul Cantacuzino lucrează acum și la alte noi tipuri de vaccinuri

Pe de altă parte, cercetătorii de la Institutul Cantacuzino lucrează și la alte vaccinuri, mai ales la cele folosite cel mai des de românii care, din păcate, lipsesc de o perioadă. Anul trecut a fost produs Orostim HV, un supliment alimentar pentru imunitatea organismului la infecțiile respiratorii.

Acesta nu a fost lansat încă la scară industrială, de aceea producția a fost limitată, românii bucurându-se de virtuțiile lui doar trei săptămâni. Atunci, oamenii stăteau la coadă în fața Institutului Cantacuzino de la primele ore ale dimineții.

Sursă foto: bucurestitv