Schimbare importantă la Casa Națională de Sănătate. Ce planuri are medicul Andrei Baciu, noul șef al CNAS

Schimbare importantă la Casa Națională de Sănătate. Ce planuri are medicul Andrei Baciu, noul șef al CNAS
La conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost anunțată, joi, o schimbare importantă. Premierul Marcel Ciolacu a înlocuit președintele instituției cu un liberal cu multă experiență în sectorul sanitar.

Medicul Andrei Baciu a fost investit, iar numirea sa a apărut azi în Monitorul Oficial. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății a anunțat ce planuri are pentru CNAS în perioada următoare.

Liberalul Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), premierul ținând cont și de faptul că postul aparține PNL. De aproape 4 ani, Baciu a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, iar un an şi jumătate s-a aflat în conducerea CNCAV, consiliu care a coordonat vaccinarea covid.

Ce planuri are medicul Andrei Baciu, noul șef al CNAS

Fost secretar de Stat în Ministerului Sănătăţii, acesta a avut multe probleme de gestionat în mandatul său, inclusiv vaccinarea din timpul ultimei perioade din criza pandemică, după schimbarea generalului Gheorghiță, numit șef al spitalului SRI. Referitor la noua sa postură, medicul Andrei Baciu are planuri importante.

„După mai bine de 3 ani şi jumătate în inima Ministerului Sănătăţii ca secretar de stat şi o implicare de un an şi jumătate în conducerea CNCAV, am ales să păşesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlneşti decât o dată în viaţă, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experienţă inestimabilă.

Din care am învăţat enorm. Atât profesional, ca medic, cât şi la nivel uman, personal. Toată această experienţă mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienţii din România şi din postura de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a scris Andrei Baciu, noul șef al CNAS, pe Facebook.

Premierul Ciolacu i-a cerut ministrului Rafila schimbarea conducerii CNAS

Decizia numirii liberalului vine după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, într-o ședință de Guvern, la începutul lunii august, să schimbe conducerea CNAS. Instituția era condusă de Adela Cojan, apropiată de liberali. Premierul a punctat că „este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor” și i-a cerut ministrului să gândească „schimbări profunde” la CNAS.

Sursa foto: Facebook / Andrei Baciu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre