Se rupe tăcerea. Michael Schumacher trăiește, dar nu mai e întreg. Declarații tulburătoare

Se rupe tăcerea. Michael Schumacher trăiește, dar nu mai e întreg. Declarații tulburătoare
Starea de sănătate a lui Michael Schumacher a fost păstrată în secret după accidentul de schi al legendei F1.

Jurnalistul Roger Benoit, prietenul lui Michael Schumacher, a oferit o veste sfâșietoare despre starea de sănătate a legendei din Formula 1, în condițiile în care adevărul a fost ținut „la secret” din 2013 de când a avut loc accidentul care i-a schimbat viața. Septuplul campion mondial nu a mai fost văzut în public din acea zi, familia sa menținând o confidențialitate strictă în legătură cu starea sa de sănătate.

„Este diferit, dar aici”

În cei aproape 10 ani care au trecut de când a dispărut din atenția publicului, au fost oferite rare actualizări. Soția lui Schumacher, Corinna, a oferit o scurtă declarație în 2021, când s-a făcut un documentar Netflix despre pilot, menționând că bărbatul este „diferit, dar aici”.

„Încercăm să continuăm ca o familie, așa cum îi plăcea lui Michael și încă îi place”

„Michael este aici. Diferit, dar este aici, iar asta ne dă putere, cred eu. Suntem împreună. Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine și să ne asigurăm că se simte bine. Și pentru a-l face pur și simplu să simtă familia noastră, legătura noastră. Și, indiferent de ce se întâmplă, voi face tot ce pot.

Cu toții vom face. Încercăm să continuăm ca o familie, așa cum îi plăcea lui Michael și încă îi place. Și ne continuăm viețile.

Michael Schumacher și femeia vieții lui

Privatul este privat. Este foarte important pentru mine ca el să se poată bucura în continuare de viața lui privată cât mai mult posibil. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael”, a mărturisit soția celebrului pilot.

Jurnalistul a primit salopeta purtată de Schumacher când a câștigat primul său mare la Spa în 1992

Bild Benoit, unul dintre cei mai buni prieteni ai sportivului, păstrează în amintiri cum fuma trabucuri cu icoana F1 după curse, dar și cum a primit o salopetă galbenă Benetton a lui Schumacher. Aceasta a fost purtată de pilot când a câștigat primul său mare premiu la Spa în 1992.

Întrebat ce se întâmplă cu Schumacher, acesta a dat un răspuns sfâșietor. „Există un singur răspuns la această întrebare și acesta este cel pe care fiul său Mick l-a dat într-unul dintre rarele sale interviuri din 2022: <<Aș da orice să vorbesc cu tata>>. Această propoziție spune totul despre cum se simte tatăl său de peste 3500 de zile. Un caz fără speranță”.

„Aș renunța la tot doar pentru asta”

Benoit se referea la documentarul Netflix în care atât Mick, cât și Corinna Schumacher au oferit o perspectivă rară asupra relației lor cu Michael de acum. „Cred că eu și tata ne-am înțelege acum într-un mod diferit. Pur și simplu pentru că vorbim o limbă similară, limba sporturilor cu motor.

Am fi avut mult mai multe lucruri de discutat, iar eu mă gândesc mai tot timpul la asta, că ar fi fost foarte tare. Așa ar fi fost. Aș renunța la tot doar pentru asta”, a spus băiatul cu lacrimi în ochi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre