Simona Ionescu / Redactor Șef

Se vinde averea lui Darwin. Iată cât vrea familia să încaseze! FOTO

Se vinde averea lui Darwin. Iată cât vrea familia să încaseze! FOTO
Ultima perioadă a fost una prolifică pentru casele de licitații, obiecte fabuloase au fost pus în vânzare. Ultima noutate vine de la casa de licitații Christie's.

Microscopul lui Charles Darwin, pe care acesta l-a dăruit fiului său, Leonard, va fi scos la vânzare, prin licitație, în decembrie. Aparatul, considerat unul dintre cele mai de preț obiecte care au aparținut cercetătorului, a fost păstrat cu sfințenie de urmașii naturalistului preț de mai bine de două secole. Însă acum au decis să renunțe la prețiosul obiect.

Familia speră să încaseze aproape jumătate de milion de dolari.

Darwin este una dintre cele mai renumite personalităţi din istoria ştiinţelor. Iar colecţionari ai obiectelor care au legătură cu naturalistul se află peste tot în lume.

Instrumentul a fost proiectat de Charles Gould pentru firma Cary în jurul anului 1825. Microscopul este unul dintre cele şase pe care le-a folosit celebrul naturalist și care s-au și păstrat, potrivit casei de licitaţii Christie’s.

Cu acest microscop Darwin a studiat zoofitele

Este de remarcat faptul că data confecţionării instrumentului coincide cu perioada când Darwin studia zoofitele (corali şi anemone de mare). Darwin a publicat celebra sa lucrare „Originea speciilor” în 1859.

„Este incredibil de impresionant să priveşti prin acesta şi să vezi lumea microscopică pe care Darwin o vedea în anii 1820 şi 1830”, a precizat pentru Reuters James Hyslop, directorul departamentului de instrumente ştiinţifice, globuri şi istorie naturală din cadrul Christie’s.

Mai târziu, în 1858, îi scrie o scrisoare minunată fiului cel mare în care îi povesteşte că micul Lenny face disecţii la microscop. Și că acesta i-a spus „O, tată, voi fi recunoscător pentru acest lucru toată viaţa”. Este minunat că exista o astfel de conexiune în familia lui Charles Darwin. Chiar înainte să devină celebru pe plan internaţional”, a adăugat acesta.

Microscopul va face parte dintr-o licitaţie Christie’s dedicată cărţilor şi manuscriselor valoroase, care va avea loc pe 15 decembrie.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre