Hamburgerul de pește, o delicatesă. Rețeta e un omagiu culinar adus mării
Burgerul de pește este mult mai mult decât o simplă variantă a hamburgerului tradițional. Este un omagiu culinar adus mării. Fie că este servit într-un restaurant rafinat, într-un fast-food sau acasă, vă veți îndrăgosti de gustul său. Rețeta este simplă, dar la final merită aplauze.
Burgerul tradițional de pește este unul clasic, simplu și atemporal, apreciat de generații întregi. De obicei, acest burger este format dintr-un file crocant de cod sau halibut prăjit, servit cu garnituri simple, precum salată, roșii și sos tartar, între două chifle moi.
Pentru gurmanzii care caută ceva în plus, există burgerul de pește de lux. Adesea preparat cu pește de calitate superioară, precum somon, ton sau chiar biban de mare, peștele este pregătit cu grijă – fie la grătar, prăjit în tigaie sau la abur.
Toppingurile sunt, de asemenea, de lux, cu sosuri preparate în casă, brânzeturi artizanale, avocado sau chiar ulei de trufe. Chifla poate fi, de asemenea, îmbunătățită, cu opțiuni precum brioche sau ciabatta.
Pentru a pregăti burgerul de pește care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g file de somon proaspăt, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu mărar proaspăt tocat mărunt, 1 lingură cu muștar, sare și piper după gust, 2 cepe verzi tocate mărunt, 1 ou, 100 g pesmet.

Asigurați-vă că somonul nu are oase și tăiați în bucăți mari. Într-un robot de bucătărie, amestecați somonul, mărarul, muștarul, sarea, piperul și cepele verzi.
Mixați până când ingredientele sunt bine amestecate, dar încă au o anumită textură. Adăugați oul și pesmetul și amestecați până obțineți o masă fermă pe care o puteți modela. Împărțiți amestecul în 4 părți egale și modelați-l în burgeri. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu.
Prăjiți fiecare burger timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când este gătit și auriu. Puneți într-o chiflă proaspătă cu sosurile și toppingurile preferate.
O alegere clasică pentru preparatele din pește este sosul tartar, cremos, cu o notă de aciditate, se potrivește bine cu orice fel de pește. Mai puteți folosi maioneză, sos de iaurt și mărar. Ca și garnituri e perfecta salată proaspătă, roșii felii, avocado, ceapă roșie, murături.
Sursă foto: www.kitchensanctuary.com
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook