Nu este greu de realizat Burgerul senzațional al lui Chef Scărlătescu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui și nu sunt nici costisitoare.
Chef Scărlătescu ne atrage atenția că primul și cel mai important în prepararea unui burger delicios este amestecul de carne. Aceasta ar trebui să conțină 25% grasime, 75% carne. Apoi, alegerea celorlalte ingrediente, precum ketchupul și muștarul se poate face după gustul fiecăruia.
Pe scurt, nu aveţi cum să daţi greş cu un astfel de preparat. Mai ales că se realizează uşor, este consistent şi nu are un preţ exorbitant.
Burgerul senzațional al lui Chef Scărlătescu – Ingrediente
carne tocată, amestec
sare și piper boabe
ketchup
muștar
roșii
salată verde
castraveți murați
cașcaval
chifle cu semințe
Mod de preparare
Carnea amestec cu piper zdrobit și sare, apoi se ține la frigider 1 oră și 30 de min să aibă timp să se condimenteze. După acest interval se formează chiftelele pentru burger și se pun la preparat ăe grătarul încins. Când carnea își schimbă culoarea până pe la jumătate, se întoarce pe partea cealaltă și se lasă să se prepare bine și a doua jumătate. Înainte de a lua chiftelel de pe grătar, se așază peste ele felii de cașcaval și se lasă să se gratineze ușor. Dacă se doresc chiflele crocante, se taie în jumătăți și se pun și ele pe grătar.
Cum se asamblează deliciosul burger?
Odată ce avem toate ingredientele pregătite, adică: chiftelele preparate, chiflele secționate, roșiile feliate, ceapa feliată, castraveții feliați, salata verde spălată, trecem la asamblarea deliciosului burger. Peste prima partea a chiflei întindem muștar, apoi venim cu chifteaua gratinată cu cașcaval. Deasupra chiftelei așezăm felii de roșii, de castraveți și de ceapă, punem ketchup și acoperim totul cu cealaltă jumătate de chiflă.
Păstrăm burgerii în caserole cu capac până în momentul servirii, pentru a se păstra chiftelele calde. Îi putem și reîncălzi, dacă nu ne plac reci
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook