Sunt multe rețete de pandișpan pe Internet. Iată cea mai convingătoare rețetă!
Secretele pentru un pandișpan perfect
Unele gospodine spun să separăm albușurile de gălbenușuri, ouăle să fie la temperatura camerei, să punem praf de copt. Iată o rețetă care nu ține cont de aceste indicații, de la bunica.md. Riscați?
Ingrediente: 5 ouă, 150 gr făină, 150 gr zahăr.
Mod de preparare
Avem nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. ”Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei. Eu le mixez la viteză mare circa 10 minute”, scrie bunica.md.
Dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.
Presărăm cu sita făina cernută în 3 – 4 reprize și amestecăm de sus în jos cu un tel.
Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie. Punem tava în cuptorul deja încălzit la 180C timp de 25- 30 min. Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandișpanul cu o scobitoare. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider ( în așa fel devine mai umed) sau îl putem folosi după ce s-a răcit complet.
Cum folosim pandișpanul
Îl mâncăm pur și simplu. O feliuță de pandișpan este perfectă lângă un ceai sau o cafeuluță. Sau, folosim blatul ca blat de tort.
Pandișpan zebră sau marmorat
Pandișpan marmorat. Înainte să puneți făină, dați deoparte cam 1/3 din compoziția de albuș și gălbenuș. Lăsăți 2/3 din aluat simplu și adăugați 170 g de făină. La restul de 1/3 adăugați 50 g făină și 30 g de cacao. Se calculează să fie cam 1/3 cacao și 2/3 făină.
Pandișpan zebră. Se face exact la fel, dar se înlocuiește 1/3 din făină, cu cacao. De exemplu, în loc de 250 g de făină, se vor folosi 80 g de cacao și 170 g de făină, la rețeta cu 10 ouă. Nu este nevoie să calculați la gram, exact, dar să fie cantitatea totală de 250 g.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook