Simona Ionescu / Redactor Șef

25 septembrie, Sfânta Eufrosina. Rugăciunea rostită astăzi le este de mare ajutor femeilor. Le vindecă de boli și alungă necazurile

25 septembrie, Sfânta Eufrosina. Rugăciunea rostită astăzi le este de mare ajutor femeilor. Le vindecă de boli și alungă necazurile
Sfânta Eufrosina, mare iubitoare de Dumnezeu a trăit în Alexandria, în secolul al V-lea, iar povestea de viață este uluitoare. Mare făcătoare de minuni, ea le ajută pe toate femeile care au necazuri. Iată ce rugăciune trebuie rostită de ziua sfintei.

Rămasă orfană de la vârsta de 12 ani, sfânta Eufrosina l-a iubit de mică pe Dumnezeu, iar la 18 ani a fugit de acasă pentru că nu vroia să se căsătorească. S-a îmbrăcat în haine bărbătești și a intrat într-o mănăstire de călugări unde a stat până la 38 de ani, când a plecat la Domnul. Iată ce rugăciune trebuie citită astăzi.

Aprindeți o lumânare și lăsați să ardă până la sfârșit

Credincioșii care se roagă astăzi sfintei Eufrosina trebuie să aprindă o lumânare înainte de a începe să citească rugăciunea. Aceasta va fi lăsată să ardă până la sfârșit. „Cu puterea dată ție de Dumnezeu, ai purtat cu bucurie jugul cel bun al Domnului nostru lisus Hristos.

Păzind porunca iubirii de Dumnezeu, tu, Eufrosina, ți-ai răstignit trupul împreună cu patimile și cu poftele. Iar prin viețuirea cea blândă și smerită ai dobândit iubirea lui Hristos. Pentru aceasta S-a sălășluit în tine Duhul Sfânt, învățându-ne pe noi, păcătoșii, să te lăudăm.

„Caută acum din înălțimea cerului spre noi, păcătoșii”

Cu totul minunată și slăvită este nevoința ta. Căci asemenea sfinților din trecut ai strălucit. Mare har ai dobândit de la Dumnezeu, vindecând bolile, prevestind viitorul și întorcând oamenii de pe căile pierzării. Sfântă Eufrosina, roagă-te pentru noi!

Sfânta Eufrosina, ajutătoarea femeilor

O, fericită maică Eufrosina, pe pământ nebună pentru Hristos, în ceruri preaînțeleaptă, care ai sfârșit în chip minunat drumul tău pământesc de o sută de ani! Caută acum din înălțimea cerului spre noi, păcătoșii, care în marea vieții stăm învăluiți de patimile și suferințele trupești, de ocările și ispitele lumești și de numeroasele curse diavolești.

„Pe cei reci și împietriți la inimă încălzește-i cu râvna ta, tămăduiește bolile noastre, ia de la noi necazurile și tristețea”

Și corăbiile sufletelor noastre sunt deja aproape de înec, căci nu au ancora puternică a credinței, și își pun nădejdea în puterile lor și în ajutorul omenesc, iar sfeșnicul iubirii și al evlaviei s-a stins. Nu zăbovi, maică Eufrosina, ci ajută-ne nu după vrednicia noastră, ci după milostivirea ta, asemănându-te Atotmilostivului Mântuitorului nostru lisus Hristos. Întărește-ne în credință, nădejde și dragoste.

Pe cei reci și împietriți la inimă încălzește-i cu râvna ta, tămăduiește bolile noastre, ia de la noi necazurile și tristețea, dă-ne nouă mâna de ajutor pe acest alunecos drum pământesc, ca să ne întărim cu trupul și cu sufletul, să purtăm răbdători crucea noastră cu nădejdea în Dumnezeu și, cu grabnică ta mijlocire, să ne învrednicim după moarte de viața cea veșnică și fericită, slăvind pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, în vecii vecilor. Amin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre