Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai puternici psalmi pentru vindecarea de boli. Au incredibile puteri tămăduitoare

Cei mai puternici psalmi pentru vindecarea de boli. Au incredibile puteri tămăduitoare
Din cele mai vechi timpuri, psalmii au fost considerați cei mai puternici în alungarea duhurilor rele, dar și a vindecării de boli.

Cu ajutorul psalmilor, grupați în catisme sau luați în parte, sfinții părinți i-au ajutat pe oameni să se tămăduiască de boli și au izvonit diavolii din lume.

22 și 102, folositori pentru însănătoșirea trupului și a sufletului

Cei mai cunoscuți psalmi pentru a vă vindeca de diferite afecțiuni sunt 22 și 102, buni și pentru suflet și pentru trup. De asemenea, psalmul 6 vă ajută să vă reveniți în cel mai scurt timp, fiind și cel care evidențiază relația dintre păcat și boală. Psalmii considerați ai penitenței și ai purificării sunt cei cu numerele 21, 31, 50 și 141, despre care sfinții părinți spun că vă ajută să vă vindecați grabnic. Cât privește psalmul 45, acesta arată că oamenii nu au probleme medicale, ci doar spirituale.

Psalmii se citesc cel puțin șapte zile

Pentru a vă restabili sănătatea trupească și sufletească, trebuie ca psalmii să fie citiți o perioadă îndelungată, cel mai puțin fiind șapte zile. Când începeți acest ritual aducător de bucurie și sănătate în viață, nu aveți voie să fiți nervoși și supărați. E foarte importantă liniștea interioară, pentru a reuși să înțelegeți și să trăiți profund fiecare cuvânt pe care îl veți rosti.

Ar fi de mare folos dacă ați reuși să țineți post în toată perioada în care psalmii vor fi rostiți. E indicat ca înainte de a începe citirea psalmilor să vă mărturisiți păcatele și să primiți binecuvântarea duhovnicului. Se spune că cine citește psalmii va găsi loc de muncă, va avea spor la bani, se va căsători și va fi binecuvântat cu prunci frumoși și sănătoși.

Psalmul 50, una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru boală

Din regula fiecărei dimineți face parte Psalmul 50, care se recomandă a fi citit de fiecare credincios care are probleme. Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale șterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește. Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea.

Psalmii sunt făcători de minuni. Sursă foto: doxologia

„ Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea”

Ție Unuia am greșit și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți; spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi.

„ Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău Cel Sfânt nu-l lua de la mine”

Auzului meu vei da bucurie și veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce fața Ta de la păcatele mele și toate fărădelegile mele șterge-le. Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău Cel Sfânt nu-l lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale și cu duh stăpânitor mă întărește. Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce.

„Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta”

Izbăvește-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, ți-aș fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre