Potrivit sfinților părinți, Anul Nou Bisericesc reprezintă momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos şi-a început activitatea publică.
La 1 septembrie începe Anul Nou Bisericesc. Ce tradiții și obiceiuri se respectă
Pe data de 1 septembrie, Mântuitorul Hristoa a intrat în sinagogă și a citit cuvintele prorocului Isaia care profeţau despre Persoana Sa dumnezeiască. Tot atunci, el a început să propovăduiască Evanghelia. „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns ca să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiți cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea și celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsați. Și să vestesc anul plăcut Domnului” (Isaia 61, 1-2 și Luca 4, 18-19).
Și tot în această zi, potrivit crestinortodox.ro, Dumnezeu a început să creeze lumea, lucrare care a fost terminată șapte ani mai târziu. Această mare sărbătoare stă sub ocrotirea Maicii Domnului.
Cum va fi vremea în Anul Nou Bisericesc, așa va fi tot anul
Tradiția spune că dată pe 1 septembrie va ploua la primele ore ale dimineții, atunci urmează o primăvară ploioasă. De asemenea, se spune că așa cum va fi vremea pe 1 septembrie, așa va fi tot anul. Iar dacă vom avea parte de un cer înnorat, va fi o toamnă grea. Dacă însă ziua de 1 septembrie este una cu soare, anul va fi secetos.
Pe 1 septembrie nu se face treabă în casă
Tot pe 1 septembrie este cinstit așa cum se cuvine și Sfântul Simeon Stâlpnicul, care a stat cea mai mare parte a vieții pe un stâlp înalt de 18 metri, construit chiar de el. Tradiția spune că el este sfântul care ține pe umerii săi stâlpii pământului, stăpânește vânturile și cutremurele. În această zi nu e bine să faceți curățenie în casă, în caz contrar se crede că locuința va fi lovită de trăsnete și fulgere.
Sursă foto: doxologia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook