Simona Ionescu / Redactor Șef

Metaniile vă schimbă viața și personalitatea. Ce proprietăți incredibile au

Metaniile vă schimbă viața și personalitatea. Ce proprietăți incredibile au
Negre sau colorate, metaniile nu fac parte doar din viața călugărilor, ci și din cea a mirenilor. Iată cum trebuie să le folosiți când vă rugați.

Sfinții părinți ne învață ca atunci când facem o rugăciune să folosim și metaniile.

Metaniile vă schimbă viața și personalitatea. Ce proprietăți incredibile au 

Potrivit istoriei bisericești, prima persoană care a utilizat vreodată un metanier a fost sfântul Pahomie. El a luat acestă decizie pentru a nu pierde șirul rugăciunilor. Atunci a făcut primele noduri pe sfoară, creând, fără să știe și primele metanii. Istoria spune că noaptea diavolul îi desfăcea nodurile, iar ziua, sfântul le refăcea. Situația era grea pentru Pahomie, dar văzând cât de mult îl iubește pe Dumnezeu, un înger a venit și l-a învățat să facă nodurile strâns, sub formă de cruce.

De ce se ține metanierul doar în mâna stângă

Persoanele care decid să folosească metaniile atunci când fac rugăciunea către Divinitate trebuie să știe că acestea se țin doar în mâna stângă, pentru că aceasta este legată direct de inimă, între degetul mare și arătător. Veți rămâne surprinși să constatați că vă veți calma instataneu și toate gândurile negre vor dispărea.

Rugăciunea folosind metanierul, spun oamenii de știință, vă ajută să vă blocați emoțiile negative și să le alungați și vă dă o mare încredere, ajutându-vă pur și simplu să vă schimbați personalitatea. Și tot metaniile vă ajută să fiți atenți la rugăciunile înălțate către Mântutior și alungă oboseala.

Ce fel de metanii se folosesc

Cele mai frumoase metanii sunt cele înnodate din fire de mătase sau de lână. Cât privește numărul nodurilor, la mănăstiri se folosesc metaniere cu 33 de noduri, 50 de noduri, dar sunt și călugări care poartă metaniere chiar și cu 100 de noduri.

După cum a fost învățat sfântul Pahomie de îngerul Domnului, nodurile se împletesc sub formă de cruce, iar la capătul șirului se face o cruce, tot din noduri. În ultima perioadă, pentru ca metaniile să fie și mai frumoase și creștinii înșiră pe metanier mărgele din pietre semiprețioase. Un călugăr primește șirul de metanii atunci când este tuns în monahism.

Sursă foto: doxologia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre