Iubitor al Maicii Domnului, sfântul Serafim de Sarov le recomanda mereu credincioșilor să-i spună Preacuratei tot ce au pe suflet, pentru că Fecioara Maria face minuni. Iată rugăciunea care trebuie să devină un ritual. Se citește și de Buna Vestire.
Rugăciunea care face minuni
Conform sfântului Serafim de Sarov, această rugăciune se citește de trei ori dimineața, iar alături de rugăciunea „Tatăl nostru”, este folosită pentru a binecuvânta mâncarea înainte să o consumă. Rugăciunea „Bucură-te, Marie” este recitată de 150 de ori pe zi de călugări sau credincioșii evlavioși. Dacă vi se întâmplă ceva rău, spuneți această rugăciune. Dacă cineva pe care îl cunoașteți are probleme, rostiți această rugăciune. Dacă sunteți trist, rostiți aceste vorbe și bucuria se va reîntoarce.
Maria a fost prima muritoare care a primit liber Duhul Sfânt în ea. Ea a suferit, stând alături de Fiul răstignit, și-a predat sufletul în mâinile Domnului ei și s-a înălțat la ceruri, după ce a parcurs până la capăt calea îndumnezeirii. De aceea, Ea și viața ei sunt idealul cântat în rugăciunea „Bucură-te, Marie”.
„Roagă-te pentru noi, păcătoșii”
„Bucură-te Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei, și binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre. Amin! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh”.
Odată cu Buna Vestire începe o viață nouă, plină de încercări
Fecioara Maria s-a născut la sfârșitul timpului, spun specialiștii, când totul era pregătit să îl primească pe Dumnezeul-Om. Sărbătoarea Bunei Vestiri este caldă, senină, însorită și cu lacrimi, pentru toți cei care primesc Duhul Sfânt în ei, pentru că începe o viață nouă, plină de încercări și dificultăți în depășirea de sine. Mesajul plin de bucurie al Arhanghelului către Maria este vestea sfârșitului vieții vechi și începutul unei vieți noi. O viață plină de suferință, durere și, deopotrivă, bucurie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook