Secretul longevității celui mai bătrân câine în viață. A intrat în Cartea Recordurilor

Secretul longevității celui mai bătrân câine în viață. A intrat în Cartea Recordurilor
Câinele Gino, un patruped din statul american California a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness. Acesta a depășit vârsta de 22 de ani.

În lumea iubitorilor de animale să știe faptul că viața medie a unui câine este între 10:13 ani. Există rase de câini care trăiesc până la 15 sau până la 18 ani. Gino este un metis de talie mică. El a împlinit, toamna aceasta, 22 de ani. O vârstă care l-a făcut demn de Cartea Recordurilor Mondiale Guiness. El l-a devansat pe un patruped care are „doar” 21 de ani.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat pe acesta împreună cu colegii săi de cameră de la facultate când câinele avea 2 ani. Tinerii l-au salvat de la adăpostul de animale Humane Society of Boulder Valley din Colorado, în 2002.

„A fost alături la fiecare pas, a povestit Wolf pentru today.com. Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun”. Săptămâna aceasta, Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000. Acest lucru  i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă. Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani.

Cel mai bătrân câine în viață – secretul longvității

Având în vedere că animalul a depășit aproape cu jumătate durata medie de viață a unui câine, toată lumea a fost curioasă să afle care este secretul longevității acestuia. Potrivit stăpânului câinele lui, Wolf, starea bună de sănătate a lui Gino se datorează unei diete echilibrate, îngrijirii veterinare de care beneficiază şi poftei sale de viaţă. „Îi recunosc tot meritul, a spus Wolf. A primit multă dragoste şi cred că este pur şi simplu un câine puternic”.

Potrivit presei internaționale, Gino a putut ajunge la titlul de cel mai bătrân câine în viață după ce, în luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. Acesta fusese desemnat cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness.

Sursa foto: www.timesnownews.com