Secretul manichiurii italiene: cum să lungești vizual unghiile scurte. Strategia profesioniștilor în domeniu a fost devoalată

Secretul manichiurii italiene: cum să lungești vizual unghiile scurte. Strategia profesioniștilor în domeniu a fost devoalată
Dacă nu sunteți bine dotate în ceea ce privește forma unghiilor, veți fi încântate să auziți despre manichiura italiană. Aceasta face un adevărat miraj.

Manichiura italiană este favorită printre artiștii care se ocupă de estetica de unghiilor în acest moment, deoarece face ca unghiile scurte – și degetele în general – să pară mai lungi.

Manichiura italiană se referă la „vopsirea inteligentă” a unghiilor, într-un mod care dă iluzia lungimii.

„Este folosită în principal cu manichiura clasică plină de culoare sau cu vârfuri pictate”, explică Alex Teleki, celebru profesionist în domeniul manichiurii, cunoscută și sub numele de The Hot Blend pe Instagram. „Trebuie să te apropii cât mai mult posibil de cuticule fără să atingi pielea, apoi pictezi o linie verticală pe unghie, lăsând un mic spațiu între marginea peretelui unghiei și gel”, mai arată stilista.

Cum se „desenează”  manichiura italiană

Dacă nu optați pentru o singură nuanță, varianta italiană poate fi aplicată și doar vârfurilor unghiilor.  Spre deosebire de manichiura clasică franțuzească, în care vârful începe mai aproape de părțile laterale ale unghiei într-o formă de semilună, stilul italian „începe pe la jumătatea unghiei pe ambele părți din stânga și din dreapta pentru a accentua mai mult o formă de „U””,  explică Teleki, oferind o altă modalitate de a face unghiile să pară mai alungite.

@thehotblendofficial Nails for Jessica at THB💜#buildergel #biab #gelnails #nailtech #nailart ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Stilista are și alte ponturi de alungire vizuală a unghiilor

Teleki aplică această tehnica clientelor ei de ceva vreme, dar câștigă popularitate în ceea ce reprezintă moda unghiilor strălucitoare fără a fi nevoie să meargă pe calea acrilicelor.

„Îl combin cu alte metode, cum ar fi împingerea în sus a cuticulelor și îndepărtarea excesului de piele, pentru a alungi unghiile”, spune ea. „În plus, forma unghiei este cheia pentru ca paturile de unghii largi și scurte să pară mai lungi”, mai arată specialista în unghii.

Funcționând cel mai bine la cele cu unghii mai scurte, pătrate, Teleki subliniază că stilul italian face ca unghiile deja alungite – lungi, migdalate sau să pară mai înguste.

Sursa foto: Instagram