Sfântul Spiridon, singurul care-și părăsește racla când e pomenit în rugăciune. Iată ce să citiți astăzi

Sfântul Spiridon, singurul care-și părăsește racla când e pomenit în rugăciune. Iată ce să citiți astăzi
An de an, pe 12 decembrie, creștinătatea îl cinstește pe Sfântul Spiridon, unul dintre sfinții făcători de minuni.

Când problemele dau năvală în viață, e bine să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu. Rugăciunea la Sfântul Spiridon ne scapă de tot ce e rău.

12 decembrie, Sfântul Spiridon. E singurul sfânt care-și părăsește racla când e pomenit în rugăciune. Iată ce să citiți astăzi

Își părăsește racla pentru a-i ajuta pe credincioșii aflați la ananghie, de aceea credincioșii se roagă cu inima deschisă Sfântului Spiridon. Viața acestuia a fost una cu multe încercări. Până să-și pună sufletul în mâna domnului și să fie hirotonit episcop, el a fost căsătorit și a avut o fiică.

După ce soția trece la cele veșnice, Sfântul Spiridon își crește cu multă dragoste fata, dar și aceasta ajunge în scurt timp la Ceruri. După asemenea nenorociri, el îmbracă haina monahală și trece la cele sfinte la 78 de ani, în anul 348. Moaștele sale se află în insula Corfu. Potrivit credinței, de câte ori cineva se roagă Sfântului, el pleacă din racla și sare în ajutorul celor care au nevoie.

Rugăciune ajutătoare la necaz

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deși nu avem nici vrednicie și nici pricepere pentru a ne ruga ție cu potrivite cuvinte. Totuși venim la tine, sfinte, și mărturisindu-ne multele păcate săvârșite, ne rugăm ție cu smerenie.

„Roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului”

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieții ai săvârșit atâtea minuni, și binecuvântează-ne pe noi toți, cei care venim la tine cu credință! Nădejde a celor care și-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiți. Te rugăm fi mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite. Și, cu obișnuita ta bunătate și iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

„Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător!”

Învrednicește-ne și pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtășim de bunătățile sufletești și trupești făgăduite adevăraților credincioși. Dăruiește-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viața aceasta și, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor!

Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”.

Recomandarile noastre