Sfaturi gratuite de la un avocat pentru cei care divorțează

Sfaturi gratuite de la un avocat pentru cei care divorțează
Avocata Minodora Ion, originară din Constanța, a ajuns celebră după ce, recent, a dat în judecată Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), contestând obligativitatea purtării măștii în spatii publice. Ieri, o instanță i-a dat dreptate, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată. În cazul în care hotărârea va fi definitivă, acest lucru ar urma să aibă repercursiuni la nivel național. Acum, avocata a dat pentru 101stiri.ro o serie de sfaturi utile pentru cei ce sunt în plin proces de divorț.

Avocata își începe povestea prin a spune că ea însăși a fost în postura de divorț și recunoaște că este un moment greu, care lasă urme asupra oricărui om. Minodora Ion mai spune de asemenea că pentru ea a fost și mai greu, căci s-a încărcat emoțional atât cu propriul divorț cât și cu cele ale clienților săi. 

Din propria experiență, femeia dă câteva sfaturi despre cum să treci mai ușor peste o despărțire. Este foarte important să nu ne agățam de fostul partener: “ Eu plângeam mereu la telefon, implorându-l să se întoarcă, în timp ce el îmi explica cu calm că și-a găsit iubirea vieții lui și că n-are sens să mai insist. Plângând nu făceam decât să mă secătuiesc și să fiu incapabilă să mă concentrez pe viitor”, mărturisește avocata. De asemenea, aceasta spune că trebuie să gândim pozitiv, dar și să ne înconjuram de oameni pozitivi, căci “mulți și-au găsit sufletul pereche după jumătatea vieții, deci speranța nu este pierdută”. 

“Nu te victimiza” 

Minodora Ion își continuă mărturisirea prin a îndemna oamenii să nu se victimizeze, să nu aibă gânduri critice pentru cel/cea de care s-au despărțit, dar să și aibă credință în Dumnezeu și să nu se mai gândească la trecut. 

Un pas extrem de important menționat de avocată se referă la propria persoană, odată ce partenerul a ieșit din scenă. Aceasta îndeamnă la găsirea drumului personal și la a învăța să ne simțim bine cu noi înșine: “Dezvoltă-te spiritual! Citește, cunoaște oameni de calitate!”. Nu în ultimul rand, ar trebui să avem grijă la relația cu copiii, fiind total greșit să îi montăm pe aceștia împotriva celuilalt părinte: “Greșesc enorm părinții care îi învață pe copii să-l urască pe celălalt părinte. Gândiți-vă ce minunat e să simtă copiii voștri că sunt iubiți de ambii părinți. Îi ajutați în felul acesta să se dezvolte frumos, fără a dezvolta ură față de niciunul dintre părinți. Divorțul s-a întâmplat doar între voi, nu există divorț între părinți și copii”, își încheie avocata Minodora Ion mărturisirea. 

Codin Maticiuc a câștigat cea mai mare donație: 100.000 de euro de la Mihai Bendeac