Sfaturi utile pentru îmbunătățirea memoriei

Sfaturi utile pentru îmbunătățirea memoriei
Cu toții uitam lucruri din când în când, iar acest lucru poate deveni frustrant, mai ales când nu mai ținem minte unde ne-am lăsat telefonul sau cheile de la casă și ne grăbim să plecăm. În rândurile de mai jos am strâns pentru tine câteva sfaturi ușor de pus în practică pentru a-ți îmbunătăți memoria.

Cum să-ți amintești numerele

De ce uităm numerele importante de care trebuie să ne amintim? „Deoarece numerele sunt forme neimaginative, nu le găsim suficient de interesante pentru a ne aminti”, spune dr. Chris Moulin, profesor de Neuro-recunoaștere. „Încercați să„ chunking ”- împărțind un număr lung în grupuri de trei pentru a ajuta creierul să-l proceseze.”

Cifrele 19663945501 sunt greu de reținut, deci, rupeți-le – 1966 este anul în care Anglia a câștigat Cupa Mondială, 3945 este începutul și sfârșitul celui de-al doilea război mondial și 501 = blugi Levi’s. Sau vizualizați numărul PIN ca model – dacă vă uitați la tastatura telefonului, 1379 formează o formă Z.

Faceți un antrenament mental

Potrivit cercetătorilor de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, New York, exercițiile mentale de două ori pe zi chiar pot spori funcția creierului. Încercați să descărcați aplicații gratuite pe telefon care vă pot ajuta în acest sens. 

Strânge pumnul

Ridicând mâna și strângând-o bine, este mai ușor să memorați numerele de telefon sau listele. Mai târziu, când doriți să vă amintiți informațiile (de exemplu, la supermarket), strângeți pumnul stâng. Cercetătorii cred că mișcările activează regiunile creierului cheie pentru stocarea și reamintirea amintirilor.

Repetați numele tuturor

Vă este mai ușor să vă amintiți fețele în locul numelor? Acest lucru se datorează faptului că imaginile sunt mai ușor de reținut. Când se prezintă cineva, aruncă o privire lungă la el, repetă-ți numele de mai multe ori, apoi folosește-l în conversație. De exemplu, „Deci, Maria, de unde cunoști gazda?” De asemenea, poți conecta imagini  la numele unei persoane. De exemplu, dacă întâlnești o femeie numită Carol (colind în engleză) gândește-te la ea cântând Silent Night. Acum aveți asociații mentale interesante și semnificative cu acea persoană.

Cum să-ți aminteșți pentru ce ai intrat în cameră

Am fost cu toții acolo – am intrat într-o cameră și am uitat  ce ne dorim acolo în primul rând! De ce o facem? 

Pentru a vă stimula memoria, vizualizați ceea ce doriți sau aveți nevoie înainte de a merge într-o cameră. De exemplu, dacă sunteți în bucătărie și vă amintiți că trebuie să vă luați trusa de cosmetice din dormitor, gândiți-vă că vă machiați. După ce v-ați oprit pentru a forma asocierea vie dintre cameră și motivul pentru care mergeți acolo, plecați în cameră și mergeți direct la locul unde aveți nevoie.

Dacă te trezești gândindu-te: „De ce sunt în această cameră?” Refă-ți pașii mental și, dacă asta nu funcționează, întreabă-te cu voce tare ce vrei înainte să pleci, cu cine erai sau cum te simțeai.

Schimbă-ți mâinile când îți speli dinții

Spală-te pe dinți cu mâna ta non-dominantă. Acest lucru stimulează interacțiunea dintre cele două părți ale creierului, ceea ce înseamnă că se dezvoltă noi căi neuronale.

Guma de mestecat

Vă poate îmbunătăți memoria pe termen scurt și lung cu până la 35%, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Northumbria. Acest lucru se poate datora faptului că îmbunătățește fluxul de oxigen către creier. Și ca bonus ajută respirația!

Respiră adânc

Un studiu din revista PLOS One a constatat că nivelurile ridicate de stres pot bloca procesele de memorie, determinându-ne să uităm ceea ce am învățat. Deci, ia-ți timp să te relaxezi. 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp