Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi utile pentru îndrăgostiții de brânză. Cum se păstrează și se mănâncă corect

Sfaturi utile pentru îndrăgostiții de brânză. Cum se păstrează și se mănâncă corect
Pentru cei mai mulți dintre noi brânza rămâne alimentul care nu lipsește niciodată din dietă. Cum îi dați importanța cuvenită.

Ajută organismul să funcționeze bine și are un gust extraordinar. Cele mai bune sfaturi pentru a mânca o brânză de calitate.

Sfaturi utile pentru îndrăgostiții de brânză. Cum se păstrează și se mănâncă corect

Un lucru de care trebuie să țineți cont este că brânza nu se consumă niciodată imediat ce ați scos-o din frigider. Se lasă în jur de 30 de minute la temperatura camerei și își va intensifica aroma. Când aveți brânzeturi cu coajă, nu aruncați coaja. Aceasta va proteja brânza și îi va păstra și aroma.

Brânza nu se ține niciodată în folie de plastic

Sigur că nimic nu se compară cu o bucată de brânză proaspătă, însă dacă va trebui păstrată la frigider nu o țineți în folie de plastic. Fie se va umezi, fie se va usca și e posibil chiar să mucegăiască. Cel mai bun lucru în care să înveliți brânza este hârtia cerată sau cea de copt.

Evitați congelarea

Cel mai bine ar fi să cumpărați cantități mici de brânză, pentru a o consuma cât mai rapid. Chiar dacă unele tipuri de brânză pot fi congelate, e bine să nu apelați la acest procedeu. Va fi afectat și gustul, dar și aroma. Totodată, specialiștii recomandă să nu cumpărați brânză rasă. Achiziționați bucăți mai mari și dați acasă pe răzătoare.

Cu ce se laudă românii

Campionii brânzeturilor au fost și sunt și acum francezii, care au aproximativ 1.600 de sortimente, printre care camambert, brie, roquefort. Nici olandezii nu stau rău, aceștia lăudându-se cu gouda. Italienii au mozzarella dar şi parmezanul, iar britanicii cheddar şi stilton. În ceea ce privește România, cașcaveaua, un tip de brânză specifică Văii Doftanei şi brânza de Năsal sunt la mare căutare. Brânzeturile pot fi consumate ca atare sau alături de diferite alte feluri de mâncare.

Sursă foto: diami lactate

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre