Shakira abia așteaptă procesul, a refuzat orice înțelegere

Shakira abia așteaptă procesul, a refuzat orice înțelegere
Dincolo de despărțirea de Pique, artista columbiană mai are și altele pe cap. Însă e foarte hotărâtă să facă exact ce vrea.

Așa cum l-a dat pe Pique afară din casă pentru că a înșelat-o, ea rămânând cu cei doi copii ai lor, la fel e decisă să meargă până în pânzele albe cu procesul. Ea nu a acceptat propunerea de înțelegere amiabilă ce i-a fost făcută.  Acuzată de evaziune fiscală în Spania, cântăreaţa columbiană Shakira, care îşi susţine nevinovăţia, a refuzat să încheie un acord cu parchetul spaniol şi doreşte să se ajungă la proces, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit avocaţilor săi, posibilitatea de a ajunge la un acord rămâne valabilă până la deschiderea procesului la un tribunal din Barcelona, în timp ce trimiterea oficială în justiţie a vedetei în vârstă de 45 de ani nu a fost încă pronunţată. „Absolut sigură de nevinovăţia ei, (…) Shakira nu acceptă un acord” cu acuzarea şi „decide să continue” procedura până la proces, au declarat avocaţii ei într-un comunicat transmis presei, ieri, afirmând că vedeta este „încrezătoare că justiţia îi va da dreptate”.

Shakira, acuzată de evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de euro

Shakira denunță o „încălcare totală a drepturilor sale” şi „metode abuzive” din partea acuzării. Artista mai afirmă în comunicat că fiscul spaniol „se încăpăţânează să ceară banii strânşi în timpul turneelor sale internaţionale şi a (emisiunii) The Voice, la care a jurizat în Statele Unite, într-o perioadă în care nu era încă rezident în Spania”. Mai mult, Shakira susţine că a plătit deja 17,2 milioane de euro autorităţilor fiscale spaniole şi că, prin urmare, nu are „nicio datorie la Fisc de mulţi ani”.

Însă, procuratura spaniolă o acuză pe Shakira de o evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro pentru anii 2012, 2013 şi 2014, bazându-se pe informațiile fiscului care arată că ea ar fi locuit în Spania din 2011, când relaţia ei cu fotbalistul FC Barcelona, Gerard Pique, a devenit publică, dar şi-a menţinut reşedinţa fiscală în insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015.

Avocaţii Shakirei afirmă că până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor vedetei au provenit din turneele sale internaţionale şi că ea nu a locuit mai mult de şase luni pe an în Spania, condiţie necesară pentru a-şi stabili reşedinţa fiscală în această ţară.

Numele Shakirei apare în Pandora Papers

În luna mai, un tribunal din Barcelona a respins un recurs al cântăreţei care cerea renunţarea la acuzaţii. Mai trebuie știut că numele Shakirei se număra printre cele menţionate în cazul Pandora Papers, o vastă anchetă publicată la sfârşitul anului 2021 de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie, care acuză câteva sute de personalităţi că au ascuns active în paradisuri offshore, în special în scopul evaziunii fiscale. În prezent Shakira, care are doi copii cu Pique, şi-a anunţat despărţirea de acesta, din iunie.