Și-a donat întreaga avere unui orășel. Este vorba de o sumă colosală

Și-a donat întreaga avere unui orășel. Este vorba de o sumă colosală
A abandonat școala și s-a ocupat să facă mulți bani. A trăit mult și bine, a fost generoasă toată viața. Dar, în testament nu i-a lăsat fiului nici o para. Bărbatul trebuie să se mulțumească doar cu bijuteriile dăruite soției sale. Toată averea se duce la consiliul local dintr-un orășel britanic.

A fost admirată pentru că a știut să facă foarte mulți bani.  A intrat de tânără pe lista magnaților. A murit anul acesta, la 91 de ani, iar toată averea a fost donată. Fiul său conducea afacerea de succes, dar nu primește nici un ban.

Și-a donat întreaga avere unui orășel

Doreen Lofthouse a părăsit școala pe când avea 15 ani. A început să lucreze ca vânzătoare. CA fost căsătorită iniţial cu Alan Lofthouse, un descendent al fondatorului unei companii farmaceutice. După divorţ, Doreen s-a recăsătorit cu Tony Lofthouse, un nepot de-al ei. Era văduvă din 2018.

Compania este cunoscută în întreaga lume. Fisherman’s friend, „Prietenul pescarului”, a fost înființată la sfârşitul secolului al XIX-lea în Fleetwood, un orăşel din nord-vestul Angliei. Un tânăr farmacist din familia Lofthouse s-a gândit să facă ceva care să „mângâie” gâtul pescarilor din Marea Nordului, în timpul călătoriilor lungi. Iniţial, a transformat siropurile în bomboane mici, cu diferite arome.

Când a intrat în această familie, Doreen Lofthouse a avut idea să facă bomboane colorate, așa cum avea ea nasturii la rochie. Arătau ”mai prietenoase”, mai ales pentru copii. De peste 50 de ani, bomboanele colorate și metolate pentru gât au ajuns cunoscute pe toată planeta.

Doreen Lofthouse a avut idea să facă bomboane colorate, așa cum avea ea nasturii la rochie

Bomboanele pentru gât a făcut-o foarte bogată

Celebrul remediu pentru durerile în gât a fost făcut inițial de farmacistul de la Fleetwood, în 1865. El a fost impresionat, după ce trei pescari răvășiți au încercat, dar nu au reușit, să-i spună despre captura lor de la zi. De atunci, afacerea de familie a crescut pentru a produce aproximativ 5 miliarde de pastile pe an, spune firma.

Aspectul tipic actual al dulciurilor se bazează pe nasturii unei rochii purtate de Doreen Lofthouse. Cunoscută drept „mama lui Fleetwood”, ea a contribuit la promovarea pastilelor de mentol și eucalipt în întreaga lume în anii 1960. În același timp, a fost extrem de generoasă și a contribuit la dezvoltatea orășelului de pescari, cu mai puțin de 30.000 de locuitori, de pe coasta de vest a Marii Britanii.

Doreen Lofthouse şi-a lăsat toată averea de 41 de milioane de lire sterline, unei organizaţii caritabile care îşi propune să dezvolte Fleetwood, un orășel de pescari

Ce sumă colosală a donat

Doreen Lofthouse a  murit în acest an, în martie, la vârsta de 91 de ani. Magnatul şi-a lăsat toată averea de 41 de milioane de lire sterline, unei organizaţii caritabile care îşi propune să dezvolte Fleetwood.

În testament, s-a gândit să mulţumească secretarelor şi grădinarilor, cărora le-au lăsat în total 300 de mii de lire sterline. În schimb, bijuteriile sale au mers către soţia fiului său, Duncan. Acesta din urmă este singurul care n-a fost inclus în moştenire, în ciuda faptului că se află la cârma afacerii de familie.

Tot mormanul de bani se duce la orășelul de pescari pentru dezvoltarea acestuia.  Din anii 1990, Doreen Lofthouse și familia ei au dat milioane de lire sterline proiectelor comunitare din Lancashire. Consiliul Local Fleetwood a descris donația ca fiind „de necrezut”.

Vicepreședintele Consiliului Local Fleetwood, Mary Stirzaker, a declarat pentru BBC North West Tonight că doamna Lofthouse a fost „o femeie incredibilă” și că a fost „copășită de generozitate”. „Este o sumă de bani incredibilă”, a spus ea. „Sperăm că fundația lucrează alături de noi pentru a identifica proiecte care vor aduce beneficii orașului în anii următori. Trebuie să menținem Fleetwood pe hartă. Sper că acest lucru va aduce mai mulți vizitatori în orașul nostru.”

După moartea lui Doreen Lofthouse, oamenii au cerut ca un memorial permanent să fie construit în onoarea ei. Sursa: bbc.com

Recomandarile noastre