Simona Halep a fost suspendată provizoriu din 7 octombrie 2022. De atunci așteaptă să îi fie judecat cazul, însă autoritățile sportive internaționale continuă să elimine pronunțarea. În lipsa unui alt verdict, care e așteptat din partea TAS ( Tribunalul de Arbitraj Sportiv), suspendarea stabilită de ITIA (Agenția Internațională a Integrității în Tenis), fostului număr unu mondial este valabilă de la 6 octombrie 2026.
În vârstă de 32 de ani Simona Halep a încercat în repetate rânduri să explice faptul că nu a consumat în mod deliberat substanțe interzise, că e o sportivă integră, preocupată în permanență de performanțe obținute prin muncă și antrenament, nicidecum prin stimulente ilegale.
Mai mult, în data de 24 octombrie, jucătoarea română a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale, în timp ce continuă antrenamentele intensive, pentru a fi pregătită să intre pe terenul de joc în momentul în care decizia suspendării va fi anulată.
Antronul i-a dat Simonei Halep suplimente contaminate
Patrick Mouratoglou, cel care a antrenat-o pe Simona Halep în ultima perioadă în care a fost în circuit, a rupt tăcerea, în acest weekend. După ce în ultimul an preparatorul vedetă a avut foarte puține declarații publice de suport la adresa sportivei sale, acum acesta a recunoscut că el a fost cel care a pus în joc cariera Simonei Halep. El i-a dat fostului lider mondial suplimentul care s-a dovedit a fi contaminat.
„Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare”, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.
View this post on Instagram
Patrick Mouratoglou, francez de origine greacă, a încheiat parteneriatul cu Serena William și a semnat cu Simona, în luna aprilie 2022. O altă tenismenă care a fost antrenată de același preparator dezvăluia, într-un interviu de acum trei ani, că acesta „este posesiv și că nu își asumă responsabilitățile”. Aravane Rezai, în vârstă de 35 de ani, a povestit pentru Punto de Break, metodele dure de antrenament ale francezului, dar și de comportamentul inadecvat.
Roxadustat reprezintă una din marile provocări în materie de dopaj
Substanța la care sportiva noastră a fost depistată pozitiv se numește Roxadustat. Raphael Faiss, cercetătorul șef al Centrului de Cercetare și Expertiză în științele antidoping la Universitatea din Lausanne, a afirmat într-un interviu pentru presa internațională că aceasta reprezintă o problemă pentru autoritățile antidoping.
Roxadustat nu este un supliment nou, există pe piață de la începutul anilor 2010, dar a fost disponibil doar în Asia. Acesta „stimulează corpul ca și cum ar fi la altitudine și stimulează urcarea globulelor roșii, producând eritropoetină endogenă”, după cum a explicat expertul elvețian.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook