Slăbești și devii tot mai sănătos. Tot ce ai de făcut e să consumi un aliment banal, îl găsești în orice supermarket

Slăbești și devii tot mai sănătos. Tot ce ai de făcut e să consumi un aliment banal, îl găsești în orice supermarket
Topește grăsimea de pe burtă, reduce colesterolul rău, scade tensiunea și mai face multe altele. Și nu e decât un banal aliment. De fapt, e o rădăcină. Se găsește la supermarket.

Mulți oameni încearcă numeroase diete și pentru mai mult de jumătate dintre aceștia devine obositor sau frustrant, după care renunță. Nu doar că nu slăbesc, dar are loc fenomenul yo-yo și pot pune la loc ce au dat jos și alte kilograme în plus.

Rădăcina de ghimbir ne ajută atunci când dorim să scăpăm de grăsimea în exces și poate fi un aliat de nădejde în a ajunge la un metabolism echilibrat. Acest aliment este de-a dreptul senzațional când vine vorba de slăbit sau de îmbunătățirea stării de sănătate. În plus, ajută în răceli. E suficient să îți faci un ceai fierbinte din rădăcină de ghimbir.

Cel mai la îndemână remediu e apa cu ghimbir. Aceasta stimulează arderea grăsimilor în zone ca: brațe, coapse, șolduri. Și să nu uităm că este un diuretic natural care ajută în combaterea retenției de apă.

De asemenea, ghimbirul stabilizează glicemia, colesterolul și topește grăsimea de pe burtă. Este dovedit științific că ghimbirul încetinește producția de cortizol, cunoscut ca hormonul stresului, responsabil de grăsimea viscerală care se acumulează pe abdomen sau în locurile de unde este mult mai greu să fie eliminată.

Alte proprietăți miraculoase ale rădăcinii de ghimbir: scade tensiunea arterială, are efect antioxidant, accelerează metabolismul, reduce colesterolul, îmbunătățește circulația, îmbunătățește digestia, reduce inflamațiile, calmează durerile provocate de osteoartrită, reduce răul de mașină, greața, răul provocat de chimioterapie.

De asemenea, ghimbirul conține minerale ca magneziu și zinc, care joacă un rol important când este vorba de o bună circulație a sângelui. Există o rețetă simplă de preparare a apei de ghimbir. E foarte ușor de făcut, iar consumarea ei zilnică vă va schimba viața în bine.

Citiți articolul complet în  Doctorul Zilei.

Sursa foto: Pixabay / Congerdesign