Șoferii au fost puși la respect. Politicienii progresiști au schimbat foaia

Șoferii au fost puși la respect. Politicienii progresiști au schimbat foaia
De acum încolo șoferii vor trebui să aibă mare grijă cum se comportă în propriile mașini. Cine calcă pe bec, va plăti.

Politicienii progresiști au mai dat drumul unei legi privind spațiul privat din mașină. Iată ce se poate întâmpla.

Șoferii au fost puși la respect. Politicienii au schimbat foaia

Nu doar centura de siguranță este lucrul la care vor trebui să aibă mare grijă șoferii. De acum încolo, potrivit unei noi legi a politicienilor progresiști, cine are în automobil copii sub 18 ani, nu au voie să fumeze în prezența lor. În caz contrar, amenzile îi vor ustura grav. Fumatul în mașinile private alături de copiii sub 18 ani este interzis în Austria din 2018, altfel vor plăti amendă de peste 100 de euro. Iar dacă vor mai face acest gest încă odată, amenda crește la 1000 de euro.

Ce reguli se respectă în lume

Potrivit ÖAMTC, în Italia fumatul în mașină este interzis și dacă în mașină sunt femei însărcinate, nu doar copii. Dacă la bord sunt copii sub 12 ani și femei însărcinate, șoferul plătește între 50-500 de euro și între 25-250 de euro pentru copii între 12-17 ani.

O amendă de 1500 de euro vor scoate din buzunar șoferii greci dacă vor ava în mașină copiii sub 12 ani. Și e posibil să rămână și fără permis pentru o lună. Mai permisivi sunt polițiștii din Cipru, care le vor da o amendă de 85 de euro șoferilor care au lângă ei în mașină pasageri cu vârsta sub 16 ani.

50 de euro amenda în Germania dacă arunci o țigară din mașină

135 de euro pot plăti șoferii în Franța, dacă fumează în prezența copiilor sub 18 ani, iar pentru aceeași sancțiune în Anglia și Țara Galilor, amenda este de 60 de euro. În Scoția, șoferii cu minori în mașină trebuie să fumeze doar țigări electronice. Și în Irlanda e aceeași lege. Fumați alături de copii, plătiți amenzi mai mari de 100 de euro. În ceea ce îi privește pe germani, cine aruncă o țigară din mașină va avea de plătit, potrivit Autorevue.at, nu mai puțin de 50 de euro.