Soluții simple, dar cu eficiență maximă ca să scăpați de mirosul neplăcut din șifonier. Începeți cu boabe de orez

Soluții simple, dar cu eficiență maximă ca să scăpați de mirosul neplăcut din șifonier. Începeți cu boabe de orez
Lucrurile din șifonier au prins un miros urât? E momentul să luați rapid măsuri.

Umezeala și mucegaiul din șifonier pot duce la mirosuri greu de suportat. Ce trebuie făcut în acest caz.

Soluții simple, dar cu eficiență maximă ca să scăpați de mirosul neplăcut din șifonier. Începeți cu boabele de orez

Primul lucru care trebuie făcut pentru ca lucrurile din șifonier să fie mereu proaspete și să aibă un miros plăcut este să aerisiți cât mai des posibil. Și, bineînțeles, să faceți curățenie periodic. Dar nu este de ajuns. O metodă simplă, dar eficientă pentru a mirosurile să fie îndepărtate este să puneți boabe de orez într-un vas, fără capac, pe care să-l așezați într-un colț al șifonierului. Acest aliment are capacitatea de a absoarbe umezeala, cel mai important factor al apariției mucegaiului.

Apelați la ajutorul bicarbonatului de sodiu

Și bicarbonatul de sodiu are extraordinare proprietăți absorbante și antibacteriene,  și astfel mucegaiul și respectivul mirosul urât sunt ținute la distanță. Faceți un săculeț și umpleți cu bicarbonat.

Puneți în șifonier, într-un colț. Mai puteți să presărați pur și simplu bicarbonat de sodiu în sodiu, îl lăsați 48 de ore, apoi îl aspirați. Pentru un miros frumos dar și pentru a alunga moliile, folosiți uleiuri esențiale. Îmbibați câteva discuri demachiante în ulei și așezați într-un colț al șifonierului.

Excepțională este și cafeaua

Tot pentru a elimina mirosul neplăcut din șifonier și a preveni răspândirea mucegaiului, puteți apela la ajutorul cafelei. Puneți cafea măcinată în câteva punguțe din pânză și așezați în diferite locuri din șifonier. Sau, la fel cum ați procedat cu bicarbonatul de sodiu, presărați pe rafturi, lăsați 48 de ore și aspirați.

Rezultatul este excelent. Nu uitați nici de nemaipomenita lavandă, care neutralizează mirosurile puternice. În acest caz, umpleți câțiva săculeți de pânză cu flori de lavandă cât mai bine mărunțite și puneți în șifonier. Se păstrează până când mirosul dispare.

 

Recomandarile noastre