Uneori, unghiile se îngălbenesc fără să fie bolnave. Mai ales în cazul femeilor, acestea se pot pigmenta în urm activităților casnice sau chiar în urma celor de înfrumusețare.

Lacurile de unghii

Cel mai adesea unghiile se îngălbenesc atunci când folosim o ojă închisă la culoare. În acest caz, „Top coat”-ul este obligatoriu înainte de a folosi nuanțe ca roșu, verde, vișiniu, negru sau albastru, pentru că acestea intră în textura unghiei.

Nu lasă oja prea multe zile pe unghii. Chiar dacă te bucuri că oja e la locul ei și după o săptămână,  cel mai bine ar fi să o cureți. Cu cât curățăm oja mai des, cu atât scad șansele de pigmentare a unghiilor.

Zeamă de lămâie

Există o mulțime de soluții naturiste pentru a scapa de unghiile îngălbenite. Zeama de lămâie s-a dovedit eficientă. Tot ce trebuie să faci este să îți ții unghiile timp de 10 – 15 minute cu zeamă de lămâie pe ele. Repetă acest proces zilnic, până când obții rezultatul dorit.

Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenata sunt alte două produse folosite pentru înfrumusețare și îngijire. Împreună pot readuce aspectul sănătos al unghiilor tale. Trebuie să amesteci o linguriță de apă oxigenată cu concentrația 3% cu două lingurițe jumătate de bicarbonat și să freci unghiile cu amestecul obținut, cu ajutorul unei dischete de bumbac. Procedura se repetă la șase săptămâni.

Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere conține acid acetic și acid malic, te pot ajuta să scapi de gălbeneala unghiilor. De asemenea, oțetul acesta are și proprietăți antifungice, utile în a trata unele infecții.

Amestecă jumătate de cană de oțet de cidru de mere cu jumătate de cană de apă călduță și înmoaie unghiile timp de 20 – 30 de minute. Repetă procedura de trei ori pe zi timp de 3 – 4 săptămâni.

Pastă de dinți cu efect de albire

Pasta de dinți cu efect de albire poate avea și ea un efect benefic și asupra unghiilor îngălbenite. Pasta se aplică pe unghii și se lasă să acționeze 7-10 minute. Repetă procedura de două ori pe săptămâna timp de o lună.

Iubita lui Cristiano Ronaldo într-un bolid de lux. Fotbalistul are grijă și de avere, dar și de sănătatea lui

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri