Somon la cuptor cu cartofi dulci gratinați, rețeta care poate înlocui ceafa de porc

Nadia, cunoscut blogger culinar din Republica Moldova, împărtășește cu fanii ei rețeta specială de somon la cuptor cu cartofi dulci gratinați cu parmezan, usturoi și oregano, pregătiți tot la cuptor. „Pe lângă faptul că este gustos, este și sănătos. Familia a fost încântată. (…) Somonul l-am pregătit simplu. L-am condimentat dimineața cu sare, piper măcinat, usturoi granulat, ghimbir granulat și l-am copt 25 – 30 min la 180 de grade. A ieșit aromat și suculent.
Cartofii dulci cu parmezan, usturoi și oregano la cuptor sunt pregătiți după o rețetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă. Este genul de mâncare pe care o veți repeta iar și iar, căci reprezintă cea mai rapidă si cea mai delicioasă metodă de a găti cartofii dulci. În 30 de minute aveți o mâncare de care vă puteți bucura, îndeosebi de gustul deosebit al acesteia”, dezvăluie bloggerița.
3 cartofi dulci mari;
5 linguri de ulei de măsline;
4 căței de usturoi pisați;
1/2 linguriță de oregano uscat;
sare;
25-30 g de parmezan ras;
piper măcinat;
pătrunjel tocat pentru decor;
ghimbir granulat;
pudră de usturoi;
8 file-uri de somon
View this post on Instagram
Spălăm, curățăm și tăiem cartofii felii subțiri. Aranjăm cartofii tăiați pe o tavă de copt acoperită cu o foaie de copt. Adaugăm uleiul, usturoiul pisat, oregano, sarea și piperul măcinat. Amestecăm cu mâinile bine de tot, astfel încât aromele să cuprindă bucățile de cartofi dulci pe toate părțile. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem cartofii dulci 20 – 25 de minute. Cu 5 minute înainte ca să fie gata, presărăm deasupra parmezanul ras. Mai coacem 5 minute și gata.
Separat, bucățile se somon se condimentează, simplu, cu sare, piper măcinat, usturoi granulat, ghimbir granulat și se coace, tot în cuptorul preîncălzit 25 – 30 min la 180 de grade Celsius.
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook